Bölgecilik yine hortladı!

Bölgecilik yine hortladı!

Erdek zeytinciliğine darbe yolda! Marmarabirlik, Erdek Kooperatifi'ni ortaklıktan çıkarma peşinde







SS.
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(Marmarabirlik), SS 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ni ortaklıktan çıkarma peşinde!


Yönetim Kurulu Başkanlığını Hidâmet Asa'nın yaptığı birlik yönetim kurulu, 7.10. 2012 Pazar günü, saat 11.00'de, Bursa Başköy tesislerindeki konferans salonunda olağanüstü genel kurul kararı aldı. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde toplantının, 14.10 2012 günü,  çoğunluk aranmaksızın, aynı yer ve saatte gerçekleştirileceği bildirildi.

Mürefte, Marmara, Erdek, Edincik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve  İznik zeytin tarım satış kooperatiflerinin ortak bulunduğu Marmarabirlik'in olağanüstü genel kurul kararına, yönetim kurulunda yer alan, başkan ve İznik Kooperatifi Başkanı Hidâmet Asa, Orhangazi Kooperatifi Başkanı Cengiz Sayın, Gemlik Kooperatifi Başkanı Hüseyin Peker imza koyarken, Erdekli üye Refi Taviloğlu ise imza atmadı. Olağanüstü kongre için imza koyanlar arasında Birlik Genel Müdürü İbrahim Minâreci de yer aldı. Böylece, öncelikli hedefin, hâlen yönetim kurulunda yer alan, birliğin eski başkanlarından Refi Taviloğlu'nu, yönetim dışına itmek olduğu anlaşıldı.

Hedef, Erdek'i birlikten koparmak!

Marmarabirlik'in olağanüstü genel kurul kararının gündeminde tek gündem maddesi olarak yönetim kurulu için 4 asil, 4 yedek üye, denetim kurulu için 2 asil, 2 yedek üye seçimi bulunuyor. Ancak yaptığımız araştırmalar, bu genel kurulun, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin, birlikten atılması amacıyla düzenlendiğini ortaya koydu. Olayı, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yetkilileri de doğruladı.

Tam bir bölgecilik!

Marmara Birlik'in Erdek'e yönelik olumsuz ve tam bir bölgecilik” içeren tavrı, yıllardır sürüyor. Buna paralel olarak da birliğin kurucu kooperatifleri arasında yer alıp, şu anda 4700 üretici ortağa sahip bulunan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ni içine bir türlü sindiremeyen Marmara Birlik'in diğer ortakları, Erdek'i her zaman üvey evlât” gibi görüp, benimseyemiyorlar.

Erdek'in yanı sıra Marmarabirlik'in diğer yedi ortağı, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ortaklarından kesilen paralarla ilçeye yeni ve modern bir zeytinyağı fabrikasının yapılması kararını içlerine sindiremeyince düğmeye basarak, Erdek'i birlik dışına itme girişimlerine hız verdiler.

Marmarabirlik'in, Bölgecilik anlayışının son ve ibret verici” bu girişimi, Erdek'te büyük tepki yaratırken, İlçe zeytinciliğine büyük darbe” olarak nitelendirildi. Erdekli zeytin üreticileri ve vatandaşlar, Erdek, kimsenin ‘şamar oğlanı' değildir. Biz, bu birliğin kuruluşunun temel taşlarını oluşturduk. Diğer birlikler ise küçük zeytinlerini birliğe verip, büyükleri tüccara satarken, Erdekli üreticiler olarak biz, küçük-büyük ayırmaksızın, tüm zeytinimizi birlik için döktük. Karşılığı bu mu olacaktı?” dediler.

Üreticiler ve vatandaşlar, Erdek'e oynanan bu oyuna engel olmak üzere öncelikle ilçemiz siyasetçileri olmak üzere yetkileri göreve çağırdılar.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı