Bolu'daki karşılaşmayı Ramazan Keleş yönetecek

Bolu

Boluspor-Bandırmaspor maçını yönetecek Hakem Ramazan Keleş, geçen yıl klasmandan düşürülmüştü

Boluspor - Bandırmaspor maçını Trabzon bölgesi A klasman hakemi Ramazan Keleş yönetecek. Keleş’in yardımcılıklarını İstanbul bölgesi A klasman yardımcı hakemleri Kemal Mavi ve Ogün Kamacı yapacak. Dördüncü hakemliği ise Trabzon bölgesi B klasman hakemi Alpaslan Şen üstlenecek.

11 Aralık Pazar günü, Bolu Atatürk Stadı’nda, saat 13.30’da başlayacak karşılaşmada gözlemciliği Dilek Deniz Gökcek İşcan yaparken, Futbol Federasyonu temsilciliği görevinde ise Cem Arif Çetin, Alper Yücel ve Sarper Sur bulunacak.

KELEŞ, KLASMAN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Boluspor-Bandırmaspor maçının hakemi Ramazan Keleş, geçen sezon, Spor Toto 1. Lig’in 19’uncu haftasında, İstanbul Ümraniye Stadı’nda oynanıp 2-2 sonuçlanan Ümraniyespor - Samsunspor maçının ardından konuk takım tarafından, hakemin “kural hatası” yaptığı öne sürülerek, Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurulmuştu. Söz konusu maçın hakemi Keleş’in, 88. dakikadaki bir sakatlık pozisyonundan sonra yaptığı hakem atışında topu alarak kaleye yönelen Okan Derici, rakip hiçbir futbolcunun müdahalesi olmamasına rağmen kaleciden de sıyrılarak Ümraniyespor’un 2-1 öne geçiren golü atmıştı. Ardından Samsunsporlu oyuncular başlama vuruşu yaptıklarında, bu kez Ümraniyesporlu oyuncular centilmence davranıp, topa hiç müdahale etmeyerek, rakiplerinin ikinci golü atmalarını sağlamışlar, böylece de maç 2-2 bitmişti.

Samsunspor Kulübü tarafından, Ümraniyespor’un, bu maçta hakem atışının ardından attığı ikinci golün, Futbol Oyun Kurallarının 8. maddesine aykırı olup, bu atıştan sonra topun en az iki oyuncuya temas etmesi gerektiğine dikkat çekilerek, Futbol Federasyonu’na başvurulmuştu.

Ancak durumu değerlendiren Merkez Hakem Kurulu(MHK), bu pozisyon için “kural hatası yoktur” kararı vermiş ama hakem Ramazan Keleş’i de, Süper Lig hakem klasmanından, A klasmanına düşürerek, 2021-2022 sezonunun sonuna dek hiçbir maçta görev vermemişti.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı