Bonzai ile mücadele için buluştular

Bonzai ile mücadele  için buluştular

Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı ali Mantı'yı ziyaret ederek, Bonzai tehlikesi karşısında alınması gereken önlemleri görüştü.

Bandırma Belediye Başkan vekili Erhan Elmastaş ile birlikte Kaymakam Ali Mantı’yı ziyaret eden, Milletvekili Havutça, Bonzai denen uyuşturucunun, gençlerin yaşamlarını tehdit eder boyutlara geldiğine dikkati çekerken, Bandırma’ Belediyesi’nde de konuyla ilgili bir komisyon kurulduğunu belirtti.

Havutça, Bandırma’da, önümüzdeki günlerde gençleri ve velileri uyarmak amacıyla Bonzai konulu bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

Havutça önümüzdeki günlerde Ceza Yasası’na Bonzai kullanıcı ve satıcılarına, alt sınırı iki yıldan başlamak üzere ceza uygulaması konulması için TBMM Başkanlığına yasa önerisi vereceğini sözlerine ekledi.

Kaymakam ali Mantı ise Bonzai konusunda başta güvenlik görevlileri olmak üzere ellerinden gelen çabayı harcadıklarını vurgularken, ‘’ Ancak, bu işin sosyal boyutu var. Polisiye önlemlerle sorunu çözemeyiz. Herkes bu konuda üstüne düşen görevi yapmalıdır.’’ dedi.

Hep birlikte el ele toplumu yanlış yönlere sevk edecek, böyle kötülüğe sevk edece ne varsa hepsinin üzerine gitmemiz lazım yoksa sadece böyle medyatik malzeme oluruz.

 

Havutça İçişleri Bakanı Ala’ya Bonzai Dehşetini Sordu:

 

Önlemleriniz Yeterli İse Neden Çocuklarımız Ölmeye Devam Ediyor?

 

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, adına bonzai denilen uyuşturucunun pençesindeki gençler için alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergesinde Havutça, “En çok bonzai yakalayan ülke Türkiye olmasını aldığınız önlemler açısından nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sordu.

 

CHP Milletvekili Havutça, AKP iktidarı tarafından Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelede başarılı bir grafik çizdiği algısını yaratmak istediğini ancak bunun doğru olmadığını ifade etti. Alınan önlemlere karşın bonzai satışının artışının nedenini soran Havutça önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi:

 

“Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisi tarafından dünyada en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturucu olarak kabul edilen ‘bonzai’ denilen uyuşturucu maddesinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 2011 raporunda gençler arasında çok ciddi artış olduğunun tespit edildiği belirtilmiştir.

 

Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelede ‘son derece aktif ve güçlü bir tutum sergilediği’, ‘2002-2014 yılları arasında uyuşturucu kaçakçılığına karşı 36 farklı ülkeyle iş birliği içinde 230 operasyon gerçekleştirildiği’, ‘2002-2014 yılları arasında 180.402 olaya müdahale edildiği ve 358.342 şüpheli yakalandığı’, ‘Son 5 yıla göre uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarda % 48, gözaltına alınan şüphelilerinin sayısında ise % 55 oranında artış olduğu’ iktidarınız tarafından dile getirilmektedir. Buna göre;

 

1-      Yukarıda sözünü ettiğim verilere göre, okul önlerinde gençlere uyuşturucu satanların kaçı bonzai satışı yapmıştır?

 

2-      Son 5 yılda uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerinin kaçı bonzai ticareti yapmaktadır?

 

3-      Anayasanın 58. maddesinde yer alan; ‘…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.’ hükmüne dayanarak Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak okul önlerinde çocuk ve gençlere bonzai satışı için hangi önlemleri aldınız? Aldığınız önlemler yeterli ise okul önlerinde bonzai satışında neden artış olmuştur?

 

4-      Türkiye`de son günlerde gençlerin ölümleriyle sık sık gündeme gelen bu maddenin nasıl bu hızla yaygılaştığı hakkında hangi çalışmaları yaptınız?

 

5-      İstatistiklere göre dünya genelinde en çok bonzai yakalayan ülke Türkiye olmasını aldığınız önlemler açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?





kamil
8.07.2014 00:53:55
kaymakam sıkı tebdirler alırsa bu iş olur gençlerimiz kurtulur tabi emniyette

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli