"Bor, Türkiye´de özelleştirilmeyecek"

"Eti Holding en yüksek katma değer üreten 10 işletmesidir"

AK Parti Kayseri Milletvekili, Enerji Ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız:

?16 Nisan referandumunda sonuç Hayır çıkarsa, vatandaşımızın tercihini öpüp başımıza koyacağız?        

 ?Biz defalarca söyledik Bor tesisleri,  Bor Türkiye´de özelleştirilmeyecek kurumların başında gelmektedir?

AK Parti  Kayseri Milletvekili, Enerji Ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ve Balıkesir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı Bandırma İlçe teşkilatı tarafından bir otelde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ilçe başkanı Alp Bostancı yaptı. Bostancı, ? Dünyada oluşan, coğrafyamızda oluşan sıkıntılı ortamın içersinde ,Ve bu sıkıntılı ortamda, coğrafyamızın içersinde dik durabilmemiz için, dik duruşlu liderlere ihtiyacımız var.? dedi.

Toplantıya katılan Sema Kırcı´da yoğun bir programın içinde olduklarına dikkat çekerek, ?Köy kahvelerini geziyoruz, memleketimizin aslında insanının en güzel damarını biz orada keşfediyoruz. Manyas´a bağlı Kızıksa ?da sorunlarını dinlediğim, Recep amcanın elini öpmek istedim. Dedi yavrum elimi öpme benim elim koyun kokar. Recep amca dedim senin elin mis gibi vatandaş kokuyor. Ben bu elleri bin kere öper, bin kere başıma koyarım.    Oda benim iki elimi tutarak ? vatandaş mekteptir yavrum. Vatandaş Mekteptir?

 AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, konuşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken 16 Nisan referandumunda sonuç Hayır çıkarsa ?Vatandaşımızın tercihini öpüp başımıza koyacağız    dedi.

Taner Yıldız, Bir gazetecinin 16 Nisan referandumunda sonuç hayır çıkarsa 17 Nisan sabahı Türkiye nasıl bir ülke olarak uyanır.sorununu cevaplarken şunları söyledi:

?Vatandaşımızın tercihini öpüp başımızın üstüne koyacağız´´ dedik. Hayır çıkarsa yüzde 50.01 hayır çıkarsa Türkiye kaldığı yerden devam eder. Ama biz şunu söylüyoruz.  Vatandaşımız daha iyisine layık. daha güzeline layık. 35 yıl önceki. darbenin vesayeti ile hazırlanmış bir anayasa ile yönetilmek  başka,  Türkiye´nin büyüyen yanı ile beraber anayasasını genişletmesi başka, Bundan sonra sıkıyönetimlerin olmadığı ve bürokrasinin azaltıldığı iradenin daha da güçlü bir şekilde  bu ülkeyi idare etmek üzere hazır olduğu  bir dönem biz hedefliyoruz. Şu ana kadar 15 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi nasıl yönetmiş ise bundan sonra da öyle yönetmeye devam eder. Hayır la oturup başında ağlamayız. Bu niye böyle çıktı diye biz muhasebemizi yaparız. Ama yolumuza devam ederiz.

Türkiye´nin Bor´u özelleştirilmeyecek.

Yıldız, bir gazetecinin Eti Maden´in Varlık Fonuna devredilmesi ile ilgili sorusunu da cevaplandırırken

?Bandırma´nın Eti Maden işletmesi açısından Türkiye de ki en 3 önemli yerleşim yerlerinden  biri olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: ?Buraya yapılan yatırımlar Boraks yükleme - boşaltma tesisiyle, işleme tesisleriyle, Kütahya, Bandırma, Emet bizim için çok önemli. Varlık Fonu Türkiye´nin en prestijli yerlerinden bir tanesi haline getiriliyor. Adı üzerinde bir varlık oluşturması lazım. Eti Holding bir milyar dolar takribi ciro yapıp, bir milyar lira kar eden en yüksek katma değerli Türkiye deki 10 işletmesinden bir tanesidir. Özel ve kamu dahil. Tekrar söylüyorum bir milyar dolar ciro yapıp da bir milyar kar eden Türkiye de bu ölçekte 10 işletme vardır. Bu yüzden varlık Fonu´na alınmak bir prestijdir. Bunun bir kaldıraç görevinin olduğunu çok iyi yönetilmesi halinde bir kaldıraç görevinin olduğunu bire 10 bire 15´lik buradaki değerine karşı işlem yapma kapasitesine ulaşacak. O yüzden varlık Fonu´na alınmanın tam tersi bir prestij olarak aktarılması lazım. Özelleşmiş muamelesi yapılıyor bu özelleşme değil arkadaşlar. Biz defalarca söyledik Bor tesisleri Bor, Türkiye´de özelleştirilmeyecek kurumların başında gelmektedir. Bunu Cumhurbaşkanımız Başbakanımız farklı grevlerinde defalarca dile getirmişlerdir.? İfadesini kullandı. Ahmet PESEN-BANDIRMA

/resimler/2017-4/9/0901368687478.jpg



Anahtar Kelimeler: Türkiye özelleştirilmeyecek
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli