Bor işçisi Sahaya indi

Bor işçisi Sahaya indi

Beko Basketbol ligi erteleme Banvit-Galatasaray maçında Pankart açtılar,Slogan attılar, seslerini Ankara`ya duyurdular.







Bor
işçisi sahaya indi. Bandırma`da şu anda oynanmakta olan Bandırma Banvitspor- Galatasaray karşılaşması için tribündeki yerini alan yüzlerce bor çalışanı, karşılaşmanın başlaması ile birlikte içlerine giydikleri eylem önlüklerini çıkartarak, bor madenlerinin özelleştirilmesini protesto ettiler.


Beko Basketbol Ligi`nin erteleme maçı Banvit- Galatasaray karşılaşmasının başlama anında gerçekleşen eyleme salonu dolduran binlerce taraftar da destek verdi.
Emniyet güçlerinin müdahale ettiği eylemi Banvit tezahiratı yaparak geçiştiren Petrol iş işçileri, Karşılaşmanın ilerleyen saatlerinde bu kez pankart açtı.

Banvit-Galatasaray karşılaşılaşmasının önemli dakikalarında tansiyonu yükselten işçilerin, ``Bandırma uyuma, boruna sahip çık`` sloganlarını güvenlik güçleri bir kez daha engellerken, Petrol İş Sendikası Başkanı İsmailKayan ile sendika sekreteri Ali Çetin, eylemle ilgili ifadelerini almak üzere salon dışına aldı.
Şu dakikalarda maç ve Petrol-İş çalışanlarının tepki eylemleri de yer yer sürüyor.
***********************************************************
BEKO Basketbol Ligi'ne dahil olarak oynanıp, 73-64 konuk takımın üstünlüğüyle kapanan Banvitspor-Galatasaray Medical Park maçına Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi'ne bağlı işçilerin eylemi damgasını vurdu.
Hükümetin hazırlamakta olduğu Bor Madenleri Yasa Taslağı”yla bor madenlerinin özelleştirilmesinin önünün açılmasını istendiğini öne süren Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan başta olmak üzere sendikaya bağlı işçiler, üzerlerine giydikleri giysiyi çıkarıp, eylem önlükleriyle kaldıkları sırada, Borlar halkındır, halkın kalacak” pankartını açarken, Bandırma uyuma, boruna sahip çık” sloganını da attılar. CHP'nin Bandırmalı Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit'in de destek verdiği eylem, maçın büyük bölümünde sürdü. Eyleme, salondaki seyirciler de destek verdiler.











metin ahlatlı
14.03.2012 21:20:29
Ekmeğini yediğimiz bor fabrikalarının çeşitli oyunlarla özel sektörün piyon olarak kullanılarak yabancı sermayeye tezğahlanma planlarını yol yakınken gereken mücadeleyi vererek önünü kesmek isteyen arkadaşlarımı canı gönülden kutlarım. Sendika başkanı ve yönetim kurulunu göstermiş oldukları amacına uygun direnişlerini taktirle karşıladım.allah yolunuzu açık etsin.

Okan KAYAN
14.03.2012 21:48:23
Cok güzel 1 eylem olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnsallah dahası olmadan amacınıza ulasırsınız.

KÖYLÜ
14.03.2012 22:36:04
GÜZEL BİR TEPKİ PETROL İŞ SENDİKASINI İŞÇİLERİ TEBRİK EDİYORUM HALKIN İÇİNE GİREREK ONLARIN BOR KONUSUNA DİKKATLERİNİ ÇEKMEK BANDIRMADA EYLEM BİÇİMLERİNDE GELİŞME KAYDETMEKTİR..

SÜLEYMAN TATLIKAN
15.03.2012 00:36:49
George Bush Irak savaşını başlatırken geleceğin petrolü bor dediğini kulaklarımla duydum. Ellere elimizle vermezsek bu günün petrol şeyhleri gibi,geleceğin bor şeyhleri bizim çocuklarımız olacak.UYAN TÜRKİYE !!!

murat
15.03.2012 00:52:52
Ülkenin zenginliklerini satarak zengin olanlar elbet hesap verecekler.

hasanengin
15.03.2012 00:54:12
borlar halkındır halkın kalacak sıloganını 25senedir söyleyen biri olarak bu günde inat ile ve karalılık ile söylemeye devam edecegiz bundan bizi kimse geri ceviremiyecek kazanan yine her zaman gibi işciler olacak bunu anlamak istemiyenler hezimete ugrayacakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli