Borsa Başkanı Halit Sezgin:”Borsamız için altın bir yıl oldu”

Borsa Başkanı Halit Sezgin:”Borsamız için altın bir yıl oldu”

Bandırma Ticaret Borsası'nın 2011 yılı işlem hacmi 2 milyar 397 milyon






________________________________________________Önder BALIKÇI
Bandırma Ticaret Borsası'nın, 2011 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında, düzenlenen bir basın toplantısıyla bilgi verildi.
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin'in başkanlığındaki toplantıda, Meclis Başkanı Ersin Koç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Funda, Yönetim Kurulu Üyeleri Muzaffer Zengin, İsmail Tunçbilek ve Ahmet Turan da hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, geride bıraktığımız 2011'i, Borsanın altın yılı” olarak nitelendirirken, şu değerlendirmede bulundu:


2011 yılında, 2 milyar 397 milyon lira gibi rekor bir işleme hacmine ulaştık. Bu işleme hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 54 fazladır. Yeni hububat depolarımızı üç ay önce tamamladık. Arsa bedeli hariç, 6 milyon liraya satın aldığımız bu arsada yaptığımız hububat depoları, ülkemizin en yüksek kapasitesine sahiptir. 2011 yılında, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden, 18.369 metre karelik arsayı satın aldık. Bu hizmetlerimiz, yönetim kurulundan, meclisimize, genel sekreterimizden, personelimize dek herkesin emeğiyle gerçekleşmiştir

7 yıldır görevde bulunan bir yönetim kurulu olarak, önceden 450 milyon dolayındaki işleme hacmini altı kat arttırarak, 2 milyar 397 milyon liraya yükselttiklerine dikkati çeken Sezgin, şunları söyledi:

Buğday rekoltemiz, 2011 yılında 22 milyon ton olarak gerçekleşti. Böylece, bir önceki yıla göre, rekoltemizde 4 milyon ton artış oldu. Bu nedenle 2011 yılında buğday fiyatları, istediğimiz düzeyde gerçekleşmedi. Geçen yıl, Borsamızda en çok işlem gören ürünler, sırasıyla beyaz et, buğday, küspe, ayçiçeği ve yağlardır

Türkiye'nin, şu anda yıllık ayçiçeği gereksinimini 2 milyon ton olduğunu, ancak üretimimizin 1 milyon tonda kalması nedeniyle ithalatın kaçınılmaz duruma geldiğini vurgulayan Sezgin, şöyle konuştu:

Borsamızda işlem gören ürünlerimiz arasında pirincin işlem hacmi 6.090.592,36 TL., beyaz etin işlem hacmi 127.058.278,85 TL., yumurtanın işlem hacmi 128.984.300,87 TL., su ürünlerinin işlem hacmi ise 23.636,80 TL olarak gerçekleşmiştir. 2012 yılındaki hedeflerimiz arasında, artık tüm dünyada uygulanan lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığına geçmek gelmektedir. Buna paralel olarak hububatta, ticaretin şeklinin değişeceği düşüncesiyle yaptığımız hazırlık çalışmaları kapsamında hububat laboratuvarımızı akredite edeceğiz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle alınan modern cihazlar cihazlar, şu anda bizim dışımızda yalnızca Konya ve Eskişehir Ticaret Borsalarında bulunuyor.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı