Borsa`da Hasad Bayramı

Borsa`da Hasad Bayramı

Yeni mübaya dönemi nedeni ile Bandırma Ticaret Borsasında Hasad günü düzenlendi.

2014 Harmanı yeni mübaya dönemi nedeni ile bugün Bandırma Ticaret Borsasında Hasad günü düzenlendi.

Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Emniyet Müdürü Yusuf Aki, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula`nında hazır bulunduğu etkinlikte sembolik alım yapıldı.

Borsadaki etkinlikte konuşan Başkan  Halit Sezgin;

     ``Her yıl düzenlediğimiz geleneksel hasat şenliğimize hoş geldiniz, hepinize çok teşekkür ederim. Bu yılki hasat şenliğimizi çok daha katılımlı yapıyoruz. Bandırmamızın üç önemli kurumu bir araya geldik. Birlikte rahmet ve bereket var ayrılıkta azap var sözünden hareketle Bandırma Ticaret Borsası, odası ve ziraat odası bizim organizasyonumuza ortak oldular. Hasat şenliğimizde üreticilerimizle, tüccarlarımızla, sanayicilerimizle ve çok değerli siz misafirlerimizle hep birlikte oluyoruz.

     Çok değerli üreticiler hasadınız hayırlı olsun, bereketli olsun, Allah bol kazançları nasip eylesin. Çiftçi ve üreticilerin refah düzeyinin yükselmesi, ülkenin refah düzeyinin yükselmesi demektir. Borsa olarak her zaman çiftçi ve üreticilerin yanındayız. Bu bağlamda bizler, çiftçilerimizin daha bol ve kaliteli üretim gerçekleştirmesi için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Sık sık düzenlediğimiz ve uzman kişileri konuşmacı olarak konuk ettiğimiz toplantılar, paneller ve konferanslarla çiftçilerimize eğitimler veriyoruz. Buna paralel şekilde de, Bandırma ve yöresindeki üretimin kalitesinin hızla arttığını da memnuniyetle gözlemliyoruz. Bu çalışmalarımızı bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Çünkü artık tüm dünyada özellikle gıda sektöründe üretimin çok büyük önem kazandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

        1940 yılında Ülkemizin kuruluş itibarıyla 22 inci Borsası olan Bandırma Ticaret Borsası; Gerçek borsacılık hizmetlerinin uygulandığı, alıcı ve satıcıları bir araya getirerek geçerli piyasa fiyatlarının oluşmasını temin eden, 74 yıllık tecrübesi ve yenilikçi projeleriyle bölge ekonomisine ve ekonomi politikalarına yön veren önemli kurumlardan biridir. Ayrıca ülkemizde mevcut 113 borsanın akredite ilk 7 borsasından biridir. Dünya değişmekte, teknoloji baş döndürücü bir hızla yenilenmektedir. Çağı yakalamak adına gelişmelere ayak uydurmak zorundayız.  Borsacılık anlayışı çok ürünlü borsa tipinden ürün veya ürün grubunda uzmanlaşmış ihtisas borsacılığına doğru yönelmiştir. Ülkemizdeki tarım ürünlerinin ticaretinin geleceğini şekillendirecek olan ürün ihtisas borsacılığı ve lisanslı depoculuk alanlarında da Bandırma Ticaret Borsası olarak öncülük etmekteyiz.

     Ülkemizde lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı ile çok iyi çalışmalar ve gelişmeler kaydedildi. TOBB Başkanımız Sn. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Hayati Yazıcı, müsteşar yardımcısı Sn. İsmail Yücel İç Ticaret Genel Müdürü Sn. Dursun Coşkun Çelebi  fazlası ile emek sarf ettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu gün saat 13.30’da tarım ürünleri ticaretinin dönüm noktasını oluşturacak olan lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı konularında bilgilendirme toplantımızı Borsamız konferans salonunda gerçekleştireceğiz. Bu toplantıya mutlaka katılmanızı öneririm. Gelecekteki tarım ürünlerinin ticareti değişiyor. Bu değişen sistemi mutlaka öğrenmenizi öneriyorum.

Toplumun temel üretici kesimlerinden biri olan üreticilerimiz; satış salonu aktif olarak çalışan ticaret borsalarında ürünlerini birden çok alıcı karşısında satışa sunabilmekte, bu sayede gündelik şartlar çerçevesinde ürünlerini güvenli bir şekilde ve mümkün mertebe gerçek değerine yakın fiyatlar üzerinden pazarlayabilmektedirler.

TMO`nun borsaların satış salonlarından alım yapmasındaki amaç, üreticilere ürünlerini borsa aracılığıyla serbest piyasada daha iyi fiyatla pazarlama imkânı sağlama, tarımsal üretim ve ticaretin kayıt altına alınmasına yardımcı olmanın yanında piyasa fiyatlarını regüle etmektedir. Buğday alımlarını Borsaların satış salonlarından yapan TMO hububat satışlarını da Borsalardan gerçekleştirmelidir. TMO satışları gerçek piyasa fiyatlarının belirlenmesi,  piyasanın daha çabuk ve kolay regüle olması açısından önemlidir.

TMO genel müdürü Sn. Mesut Köse;(iki yıl önce borsamıza ziyarette bulunmuştu) kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendilerine bilhassa alım dönemi borsalarda TMO’nun müdahale kurumu olarak başarılı bir pozisyon aldığını, borsalara gereken önemi verdiğini söylemiştim. İ. TMO genel müdürlüğünün ekmek israfında uyguladığı başarılı çalışmalarını bizlerde destekliyor, borsalardaki satış organizasyonları ile de devamını bekliyoruz.

      Kuş alayı ile uçar, tek başına kuş uçmaz. Bir araya geldiğimiz zaman rahmeti ve bereketi görürüz. Birbirimize sımsıkı tutunmalıyız, biz ne kadar güçlüysek ülkemizde  o kadar güçlü olacaktır.

Hepinize sağlık, huzur ve mutluluk dileğiyle teşekkür eder, saygılar sunarım.`` dedi.

 

 

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı