Borsa´dan kınama

Borsa´dan kınama

Bandırma Ticaret Borsası Başkanlığı, yayımladığı yazılı bülten ile terörü kınadı

Son günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan terörist saldırılar ülkenin her ferdini derinden etkilemektedir. Terörist saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin kutsal vatan topraklarımızı bölme girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Bu vatanın insanları birlik beraberlik duyguları ile bir metrekaresini dahi hiçbir zaman bölmeyecek kadar birbirine bağlıdır.

Farklılıkların yüzyıllardır hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan mihraklara, taşeronlara bu vatanı bölemeyeceklerini bir kez daha göstereceğiz. Birlik ve beraberliğin egemen olduğu Anadolu coğrafyasında bir bütün olarak yaşamak zorundayız. Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
"Yurtta sulh, cihanda sulh? Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Nisan 1931´de söylenen ve anayasada yer alan temel dış politika düsturudur. Dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek herhangi bir rahatsızlığın herkese zarar verebileceğini, bu yüzden de milletlerin diğer milletlerin sorunlarına kayıtsız kalamayacağını ifade eden Atatürkçülüğün bütünleştirici ilkelerindendir. Vatanımız üzerinde oynanmak istenen oyunların destekçilerine en güzel cevap budur.

Her ne sebeple olursa olsun dünden bu güne terörü destekleyenleri, teröre maşa olanları, görmezden gelenleri şiddetle kınıyoruz. Ayrıca teröristlere fırsat vermeyen halkımız, kışkırtıcılara (provakatörlere) fırsat verip alet olmamalıdır. TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da taziye mesajında belirttiği gibi teröre bulaşan ve bundan medet umanlar, tarih önünde insanlık suçu işlemektedir.?

Bu vatan için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet güçlerimiz evvelce olduğu gibi bu gün de vatan topraklarımıza, huzurumuza ve birlik beraberliğimize kastedenlere gerekeni yapacaklardır. Onlar her türlü sorunla başa çıkarlar. Bizler onlara destek olalım yeter.

Bu düşüncelerle şahsım ve Bandırma Ticaret Borsası adına Kutsal Vatan için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Üzüntümüz tarif edilemez. Saygılarımla                           Halit Sezgin

                                                                             Yönetim Kurulu Başkanı



Anahtar Kelimeler: Borsa kınama
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false