Borsa'dan 2021 değerlendirmesi

Borsa

Bandırma Ticaret Borsasının 2021 yılı değerlendirmesinde çalışmaların pandemiden etkilenmeden sürdüğü açıklandı.

Bandırma Ticaret Borsasınca 2021 Yılına ilişkin olarak yapılan açıklamada;  "Borsamız çalışmaları, yaşanan pandemi kısıtlarına rağmen tüm alanlarda başarıyla yürütülmüş ve artarak devam etmiştir." denildi.

Bandırma Ticaret Borsasının, ülkede faaliyetini sürdüren 113 Ticaret Borsası arasında ilk sıralarda yer almaya devam ettiğine işaret edilerek, "Ayrıca Türkiye Odalar Ve Borsalar Akreditasyon Sistemi içerisinde, başarı ivmesini hep yüksekte tutmakta ve A SINIFI BORSA sertifikası ile belgelendirilmektedir." denildi.

Kurumsal kimlik adına açıklamada bulunan Bandırma Ticaret Borsası başkanı Hali,t Sezgin; "2021 Yılında Borsamız Tescil işlemleri bir önceki yıla göre % 63 lük artışla 1 milyar Doları aşmıştır.

Borsamızda işlemlerini yapmak ve çalışmalarını bu platforma çekmek isteyen üyelerimiz her geçen gün artmaktadır.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Acentesi olarak çalışmalarını yürüten Borsamız,TURİB Platformundaki performansını da artırıcı çalışmalara hız vermektedir.

Bu başarıyı gayretli çalışmaları ile yürüten ve Borsamıza yansıtan değerli üyelerimize teşekkür ediyor,2022 yılında işlerinin ve kazançlarının daha da bereketli olmasını diliyorum.

 Bölge Borsası şeklinde Üreticilerimizin hep yanındayız.

Borsamızın Elektronik satış salonu faaliyetleri pandemi kısıtlarında hiç etkilenmemiş, başarılı bir şekilde her gün faaliyetini sürdürmüş, işlem gören ürün ve üretici sayısını memnuniyet temelli olarak artırmaya devam etmiştir.

İşlem gören ürün miktarı ve ürün gelen bölge hinterlandı hep artmaktadır. Bursa bölgesi, Çanakkale Bölgesi ve Balıkesir civarından ürün gelişin hızla artması Borsamızı bir Bölge Borsası olma işlevini vermektedir.

Borsamızın 2021 yılı en fazla işlem gören ürünleri sırasıyla şu şekilde gerçekleşmiştir;

1.Piliç Eti ve parçaları

2.Küspeler

3.Soya Fasulyesi

4.Buğdaylar

5.Mısır

6.Buğday Kepeği

7.Yumurta

8.Ayçiçeği

9.Arpa

10. Su Ürünleri

Şeklinde gerçekleşmiştir.

Proje çalışmalarımızda devam ediyor.

Borsamız 2021 yılında Ticaret Bakanlığı nezdinde, İhracatın Geliştirilmesi ve Uluslararası pazarlarda üyelerimizin Rekabetçiliğinin artırılması amaçlı bir adet proje uygulamış ve başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Ayrıca Güney Marmara Kalkınma Ajansı nezdinde de 2 adet proje uygulamış ve başarılı bir şekilde kapanış raporlarını sunmuştur.

Hububat Laboratuvarımız bu projeler kapsamında yeni binasına kavuşmuş ve yaklaşık 200 metre karelik çalışma alanına sahip, modern, donanımlı ve çok amaçlı yeni alanında, Yakın bir zamanda üyelerimizin hizmetine girecektir.

Avrupa Yeşil Dönüşüm Mutabakatı ve Paris Çevre İklim anlaşması nezdinde, karbon salınım ayak izi çalışmalarını düşürme amaçlı çalışmalarını yürüten Borsamız, yerleşkesinin tüm enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin etmek amaçlı GES fizibilitelerini tamamlamış, uygun zamanda yatırım planlamalarını yapmaktadır.

Yatırımlarımız ve önemli platformlarda çalışmalarımız devam etmekte..

Üyelerinin ticari faaliyetlerinin çeşitlenmesine ve olanaklarının artırılmasına yönelik yatırımlarına da devam eden Borsamız;2020 yılında başladığı 70.000 Tonluk Lisanslı Depoculuk yatırımın 57.000 Tonluk 1.etabını Ağustos ayında tamamlamıştır.

Elektronik satış salonu uygulamalarının daha güvenli ve teknolojik boyutlarda yürütülebilmesi için teknoloji yatırımlarımız da devam etmektedir,

Ticaret Bakanlığından faaliyet izni alan Lisanslı depolarımız Eylül 2021 den bu yana üyelerine hizmet vermekte ve şuan ideale yakın dolulukta çalışmalarını sürdürmektedir.

Borsamız üyelerimizin ve şehrimizin menfaatlerini korumak, Lobi çalışmalarını artırmak amaçlı birçok kurumda görev almaya devam etmektedir.

Bu kapsamda TOBB Borsalar Konseyi Yönetimi, TOBB Akretasyon Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği, Ticaret Bakanlığı Tazmin Fonu Yönetimi gibi birçok platformda aktif çalışmalarımız devam etmektedir."



Anahtar Kelimeler: Borsa' değerlendirmesi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı