Borsadan 2022 değerlendirmesi ve yeni projeler

Borsadan 2022 değerlendirmesi ve yeni projeler

Bandırma Ticaret Borsası’nın yeni yönetim kurulunun ve meclisinin gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi.

Bandırma Ticaret Borsası’nın yeni yönetim kurulunun ve meclisinin gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi.

Borsa Başkanı Can Ata Tan, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük can kayıpları, yaralanmalar ve maddi hasara yol açan depremden duydukları büyük üzüntüyü dile getirerek, “Türkiye’mizin başı sağ olsun Türkiye Cumhuriyeti, Türk insanı olarak deprem felaketine uğrayan vatandaşlarımıza yardım için kenetlendik. Bu açıdan gururluyuz ama acımız çok büyük” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) koordinasyonundaki yardım kampanyasına tüm odalar ve borsaların 110 bin lira nakdi yardımda bulunduğunu vurgulayan Tan,  “15 Şubat 2023 günü, Elazığ Ticaret Borsası ile işbirliği içinde, Elazığ Borsası tarafından depremzedeler için hazırlanan mutfaklara başta zahire olmak üzere 1 tır gıda yardımı yapacağız” dedi.

Önceki başkan Halit Sezgin’in kaybından duydukları üzüntüyü bir kez daha vurgulayan Tan, “O bizim için bir rol modeldi. 18 yıl hizmet vererek,  değer kattı. Bandırma, onun bıraktığı değer ve düşüncelerden bundan sonra da yararlanmayı sürdürecektir” diye konuştu.

1940 yılında kurulan Bandırma Ticaret Borsası’nın bugünlere ulaşmasında o tarihten bu yana görev yapan başkan ve yöneticilerin büyük katkıları bulunduğuna işaret eden Tan, borsanın geçen yılki çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“ Halen 110 bin ton yatay depolama alanlarımız 2 adet 80 tonluk kantarlarımız bulunuyor. 100 dönümlük alanda çalışma yerleşkesine sahibiz. Borsamızda, geride bıraktığımız 2022 yılında 33 bin 400 adet işlem adedimiz oldu. 32.2 milyar liralık işlem hacmi gerçekleştirildi. Bu işlemlerden toplam13.6 milyon lira tescil işlem geliri elde ettik. 2022 yılında en fazla işlem gören ilk beş ürünümüz piliç eti, küspeler, soya fasulyesi, buğday ve ayçiçeğinden oluştu. Lisanslı depolama kapasitemiz için 70 bin ton lisans iznimiz vardır. Bu kapasiteyle Borsamız, ülkemizdeki 113 borsa arasında dördüncü sıradadır.  Balıkesir ili sınırları içinde tek lisanslı depolar, bizim Borsamızda bulunuyor. 70 bin tonluk lisans izni bulunan depolarımızın halen doluluk oranı yüzde 67 olup, bu da 56 bin 600 tonu kapsıyor.”

 Bandırma Ticaret Borsası olarak insana ve üretime değer veren deneyimli bir ekiple çalıştıklarını vurgulayan Can Ata Tan, Borsa olarak, nisan ayında, İspanya Expo Gıda Fuarı’na katılacaklarını belirterek, “İspanya’daki bu denizcilik ve gıda üzerine düzenlenen fuara katılacağız.  Denizlerimizi çok önemsiyoruz.  Kendi kendine üreten bir kaynak olan denizlerimizi korumalıyız.” dedi.

GES PROJESİ

Lisanslı depolar için GES projesi uygulamasını planladıklarını vurgulayan Tan, “Kırsal ekonominin desteklenmesi, mali destek programı kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na(GMKA) başvurarak, bir proje hazırladık. GMKA’dan yüzde 75 destekli bu projemiz kabul edildi. Gelirimiz topraktan, enerjimiz güneşten düşüncesiyle bu projemizin çok yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan’ın yanı sıra, Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Aytekin, Yönetim Kurulu üyeleri Onur Eken, Mustafa Çömez, Veysel Selvi ve Genel Sekreter Ertunç İşbay katıldı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Borsadan değerlendirmesi projeler
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı