Borsadan BANÜ ziyareti

Borsadan BANÜ ziyareti

Borsa heyeti, öncelikle Ziraat Fakültesi’nin kurulması dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i kutlayarak, tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret ettiler.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Bandırma’ya Ziraat Fakültesi ve İletişim Fakülteleri kurulması kararı üzerine geniş bir heyetle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni(BANÜ) ziyaret etti. Ziyarete Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan’nın yanı sıra Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Veysel Selvi ve Mehmet Aytekin, yönetim kurulu üyesi Mustafa Çömez ve Genel Sekreter Ertunç İşbay katıldılar.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Cihangir Boz ile Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Söğüt’ün de hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı düşünce alışverişinde bulunuldu.

Borsa heyeti, öncelikle Ziraat Fakültesi’nin kurulması dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i kutlayarak, tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret ettiler. Heyet, Bandırma ve Balıkesir’e hitap edecek bu fakültenin önemini vurgulayarak, bölgede de memnuniyetle karşılandığını belirttiler. Ardından, yeni kurulan Ziraat Fakültesi’nin eğitim-öğretime başlamasından önce atılacak adımlar konusunda düşünce alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim-öğretim sunan, yurt dışında eğitim almış bir akademik kadroya sahip, bölgedeki kurum ve kuruluşlarla çok iyi bir iş birliği içinde olan bir fakülte konumunda bulunulmasının önemi, Borsave üniversite yöneticileri tarafından dile getirildi.

Ziyarette, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin komşusu olup, Tarım ve Orman Bakanlığı ile TAGEM’e bağlı faaliyet gösteren Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nün varlığı ve bu konuda gerçekleştirilecek iş birliğinin, Ziraat Fakültesi’nin en önemli artılarından biri olacağının altı çizildi.

Ziyaret, önümüzdeki günlerde de aynı konuyla ilgili bir araya gelme dileğiyle sona erdi.

                                                           



Anahtar Kelimeler: Borsadan ziyareti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı