Borsa’dan, “Benim Hayalim” projesi

Borsa’dan, “Benim Hayalim” projesi

Borsa, evlerinde el işi üretim yapan kadınlara uzanan el

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu ve Bandırma EnerjiSA işbirliğinde ortaklaşa yürütülecek “Benim Hayalim” isimli sosyal sorumluluk projesiyle ilgili ilk toplantı yapıldı.

Evlerinde el işi yaparak üretip aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışan kadınlara yönelik olarak Bandırma’daki bir otelin salonunda gerçekleşen toplantıya, EnerjiSA Bandırma çatısı altında görev yapan personel, eşleriyle birlikte katılırken, Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda ilk konuşmayı EnerjiSA Üretim A.Ş.’nin KENTSA ve Bandırma Santraller Müdürü İdris Akraba yaptı. Şirketlerinin, yaşama ve çevreye saygılı bir kuruluş olup gelecek için daha iyi üretim ilkesinden hareket ettiğini vurgulayan Akraba, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Samsun, Kocaeli, Balıkesir ve Bandırma başta olmak üzere birçok kentte sosyal yaşama ve topluma destek projelerine destek verdiklerini belirterek, sokak hayvanları hakları, çocuklar, çevre ve toplumsal kadın eşitliği konularında üretilen projelere destek verdiklerini açıkladı. Gönüllülük esasına uygun bu projelere şirket olarak finansal destek sağladıklarına işaret eden Akraba, “Bu projede de kadının, toplum içinde güçlenmesini hedefliyoruz” dedi.

Ardından, Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Çömez konuştu. Kurulun çalışmaları hakkında bilgi veren Çömez, şunları söyledi:

“Dünya Kadınlar Günü’nde kadın hakları, kadın psikolojisi, kadının toplumdaki yeri konularında paneller düzenledik. Tanınmış kişisel gelişim uzmanlarını Borsamıza davet ederek Bandırmalı kadınlarla buluşturduk. Örneğin ‘Aşkım Kapışmak’ gösterisi büyük ilgi gördü. Kadın-erkek ilişkileri ile ilgili hepimize ufuklar açtı. Evde kullanılmayan kitap ve oyuncakları değerlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için oyuncak ve kitap kumbarası projesi gerçekleştirdik. Sağlık alanında, Bursa’nın ünlü doktorlarından Ceyhun İrgil, bizlere meme kanseri konusunda çok yararlı bilgilendirme semineri düzenledi. Kendi işini kurmak isteyen kadınlarımız için İŞKUR ile birlikte girişimcilik eğitimleri düzenledik. İki kez düzenlenen eğitim sonunda girişimcilerden olup kurulumuzda da görev yapan arkadaşımız, aile danışmanı Nevin Çotuk, kendi işyerini açtı. Bunlar, gerçekleştirdiğimiz projelerden sadece birkaçı. Şimdi de Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu ve EnerjiSA işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz ‘Benim Hayalim’ projesi için buradayız. Bandırma bölgesinde sadece işgücü fırsatı yaratmakla kalmayarak, ayrıca kadın, çocuk, doğa ve hayvan hakları konularında proje üretmeyi amaçlayan EnerjiSA ailesine teşekkür ediyorum.”

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu üyesi, Aile Danışmanı Nevin Çotuk, “Benim Hayalim” projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Projenin sürdürülebilir olmasını hedeflediklerine vurgu yapan Çotuk, şunları aktardı:

“Aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla evlerinde el işi üretim yapan kadınlara el uzatmak istiyoruz. Bu üretimlerini en pratik şekilde nasıl paraya çevirebilecekleri konusunda önlerini açmak istiyoruz. Tabii ki bu bir gönüllülük projesidir. Buna bağlı olarak da bu projede gönüllü şekilde çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Bu projeye önce, siz değerli EnerjiSA ailesi ile başlıyoruz. Daha sonra bu aileyi büyütmek istiyoruz. Kadın, eğer ekonomik olarak güçlü olursa, ailesinde de, toplum içinde de güçlü bir yere gelecektir. Bu projeyle Bandırma’da bir farklılık yaratmak istiyoruz.”

Ardından, toplantıya katılan kadınlara, “Benim Hayalim” projesinin anketi dağıtıldı. Ankette, kimlik bilgilerinin yanı sıra, “İş hayaliniz nedir? Geçmişte bu hayalinizle ilgili bir adım attınız mı? Şimdi bu hayalinizle ilgili yaptıklarınız? Bu projede, bu hayalinizi gerçekleştirmek için neler yapmak istersiniz? Bizimle birlikte projede aktif olarak çalışmak ister misiniz? Bize bu projede hangi konuda destek verebilirsiniz?” soruları yöneltildi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Borsa’ “Benim Hayalim” projesi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli