Borsa`dan süne uyarısı

Borsa`dan süne uyarısı





Bandırma`da 2012 yılı buğday ekili alanları yaklaşık 210.000 dekardır. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çok kıymetli personelince yapılmış titiz çalışmalarda, süne zararlısının tespit edildiği her köye süne ilaçlama ilan tutanağı gönderildiği Borsamız camiası tarafından da bilinmektedir.

Tutanakta Buğday ekili alanlarda yapılan Kontrollerde süne zararlısının yoğun olarak tespit edildiği 08 Haziran 2012 tarihinden itibaren ilaçlamaya başlanarak 3 gün içerisinde tamamlanması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca ilaçlama faaliyetinin bütün buğday üreticilerine duyurulmasının, toplu şekilde ilaçlama yapılmasının sağlanmasını, ilaçlamaya başlanmadan önce arıcılık yapanların ilaçlanacak sahalardan arıların zarar görmemesi, ilaçlanmış sahalarda hayvan otlatılmaması, biçilip hayvanlara verilmemesi, gerektiği konularında ilgili köy halkına uyarılar yapılmaktadır.

Üreticilerimizin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yukarıda belirtilen tavsiyelerine uymalarınının büyük ölçüde zaman, emek ve para tasarrufu demek olduğunu belirtmek isterim. Süne zararlısı tabii bir afettir, mücadelesi güç olup, top yekün bir çalışma gerektirir. Bu konuda görev yapacak elemanlar sizler için çalışacaklardır. Onların talimatlarına uyunuz ve yardım taleplerini geri çevirmeyiniz. Başarının İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık teşkilatımızla yapacağınız işbirliği sayesinde olacağını unutmayınız.

Yetkililerin tespitleri neticesinde Bandırma`da buğday rekoltesinin beklentilerinin üstünde olacağı tahmin edilmektedir. Bilinçli ve hakikatten tarım uygulamaları konusunda bilimsel çalışmalar yaparak her zaman kaliteli ürün yetiştiren Bandırmamızın üreticileri ,buğdayı Ülke çapında marka yapmayı başarmışlardır.Üreticilerimiz bu noktadan geriye dönmezler.Buğdaylarını süne zararlına teslim ederek yemlik buğday olmalarına izin vermezler.

Beklenen yüksek rekoltenin kalitesinin de iyi olması çok önemlidir. Üreticilerimizin yapacakları mücadele ile kaliteden de ödün vermeyeceklerine inancımız tamdır. Bandırma ve bölgemiz için bereketli, kaliteli ürün elde edeceğimiz bir hasat mevsimi olmasını temenni eder üreticilerimize kolaylıklar dileriz.

Halit Sezgin
Yönetim Kurulu Başkanı





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli