BORSA`dan YENİ ATILIM

BORSA`dan YENİ ATILIM

Bandırma Ticaret Borsası elektronik satış sistemine geçiyor.

Bandırma Ticaret Borsası,yeni bir atılımla elektronik satış sistemine geçiyor.

Bandırma Ticaret Borsası, yeni uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada;

2014 yılı Öncelikli Sektörler Mali Destek Programı amaçlarından biri olan Kar Amacı Gütmeyen kuruluşlara yönelik mali destek programında TR 22 bölgesinde faaliyet gösteren Borsamız tarım ürünlerine dayalı ticarette ve küresel ekonomide önemi giderek artan vadeli işlem piyasalarında rekabet üstünlüğü sağlayacak önemli bir kurumsal alt yapı olan Lisanslı Depoculuk Sisteminin Türkiye` de ilk uygulayan borsalardan birisidir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ürün senetlerinin alım satım yetkisi ile yetkili Ürün İhtisas Borsası unvanına sahip olması ve bu konuda yoğun faaliyet göstermesi, var olan satış sisteminin modernize olması yönündeki düşüncelerimizi güçlendirmiştir. Elektronik salon satış sistemi için uygun teknolojik sistemin kurulması, gereksinim duyulan donanım ve standart yazılımların temin edilmesi ile uygulanan satış sisteminin yerel boyuttan ulusal ve uluslararası boyuta taşınmasını hedefleyen projeyle birlikte tarım ürünleri piyasasının gelişimine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu proje ile Bandırma Ticaret Borsası elektronik satış sisteminin modernizasyonu ile ulusal ve uluslararası piyasalarda işlem yapabilen borsa statüsüne gelecek, bölgemizdeki borsalara her zamanki gibi örnek olacaktır.

Projemizin uygulanmaya başlamasıyla Güney Marmara da ağırlıklı olarak üretilen hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, zeytin, zeytinyağı, gibi 5300 Sayılı Kanunla Lisanlı Depolara konulacak ürünler, daha çok alıcıya ulaşılarak etkin bir rekabet ortamının sağlanması ve yeni yatırımlarla etkin, güvenilir, hızlı ve rekabetçi piyasa koşullarında satılarak, reel fiyatlarının oluşmasına zemin hazırlanacaktır.

Ayrıca, lisanslı depolar ile nihai tüketiciler için gereksinim duyulan, nitelikli hammaddeye hızlı ve kolay erişim sağlanacak olup, bölgede satışı yapılan tarım ürünlerine ait anlık analiz ve verilere hızlı ve güvenli yoldan erişim gerçekleşecek, yapılacak araştırmalara kaynak veriler elde edilecek, bölgemizde yetiştirilen ürünlerin kalitesi arttırılarak markalaşacak, bölgemiz üreticisinin ekonomik durumları iyileşecektir.

Projenin toplam maliyeti 336.973,00 TL olup 9 ayda tamamlanacaktır. Güney Marmara Kalkınma Ajansından proje kapsamında alacağımız destek tutarı 252.500,00 TL olup; projenin destek tutarının toplam bütçeye oranı da % 75’tir.

Projemizin Borsamıza, üyelerimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

Saygılarımızla

Halit Sezgin

Yönetim Kurulu Başkanı



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı