Borsa Kadın Girişimcilerinden anlamlı seminer

Borsa Kadın Girişimcilerinden anlamlı seminer

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu düzenlenen seminerle hemcinslerine yol haritası çizdi.

 

 


BANDIRMA TİCARET BORSASI KADIN GİRİŞİMCİLER... 

Bandırma Ticaret Borsası bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği Kadın ve Kadına Dair” konulu seminer ile hemcinslerine sürece uyumlu yol haritası çizdiler.

Yrd. Doç. Aybeniz Akdeniz, Av. Asuman Korzay, Öğretim üyesi Özlem Serpin ile Nuray Kargı'nın konuşmacı olarak katıldıkları seminer öncesinde teşekkür konuşması yapan Kadın girişimciler kurulu Başkanı Buket Boyacı, Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu olarak öncelikli hedefimiz kadınlarımızın toplum içindeki, sosyal ve ekonomik haklarını kazanmalarına yardımcı olmaktır. Bu doğrultuda düzenlediğimiz eğitim, seminer, kurs gibi faaliyetlerle şehrimizdeki kadınlarımıza ışık tutmaya çalışmaktayız. Yakın zamanda ülkemizde kadına yönelik şiddet içeren elim olaylar yaşadık. Bir nebzede olsa farkındalık yaratmak adına seminerimizi bu elim olaylarda hayatını kaybeden kadınlarımıza ithaf ediyoruz.” Dedi.

Seminer 'de daha sonra Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin bir konuşma yaptı.

Sezgin; Bandırma Ticaret Borsası olarak Kadın Girişimcilerimiz ile Genç Girişimcilerimize önem veriyoruz. Son beş altı yıldan beride bu önem giderek artıyor. Girişimciliğe ihtiyacımız var. Daha fazla Girişimci yetiştirmek zorundayız. Her yıl 900 bin civarında gencimiz istihdama dahil oluyor. Bu 900 bin kişiye devletin iş bulma imkânı maalesef yok. Herkesin polis, asker gibi devlet memuru olma şansı da yok. Ve bunlara iş imkânı yaratmamız gerekiyor.” Dedi.

Başkan Sezgin daha sonra bu gençliğe iş imkânının girişimcileri arttırarak sağlanacağını vurgulayıp, bu düzenlemenin oda ve borsaların asli görevi içinde bulunduğunun altını çizdi.

Sezgin, son 10- 12 yıldır iş dünyasında mükemmel bir gelişme kaydedilerek kadın girişimcilerin sayını 6405 e ulaştırdığını söyledi.

 Bu rakamın sıfırdan bu noktaya taşındığı söyleyen Sezgin, 8341 genç girişimci olduğunu, gençlerinde işlerini kurması noktasında katkı sağlamanın yanı sıra her bir işletmenin ortalama 10 kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

Sezgin, Kadınların çocuklarını girişimci olarak yetiştirmeleri ülkenin refah düzeyine katkı olarak değerlendirip 2013 yılında Dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmayı hedeflediklerini, ülkenin bu amaca ulaşmasında Kadınları gücüne her şeyden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Bugün Odalar ve Borsalar birliğine kayıtlı 1. Milyon 500 bin girişimci bulunduğunu, bunun sadece 80 bin 'inin kadın girişimcisi olduğunu vurgulayıp hayatı paylaşılan kadınların iş dünyasında da daha fazla sayıya ulaşması gerektiğini söyledi.

Başkan Sezgin'in ardından söz alan Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Türkiye dünyanın ortasında köprü vazifesi gören bir ülke, bir yönü ile baktığımızda Asya, bir yönü ile baktığımızda Ortadoğu, bir yönü ile baktığımızda Avrupa'ya açılan kapı. Böyle olduğu için kendine has özellikleri olan bir ülke, bunun gelişiminde de, eğitiminde de, sosyal hayatında da, fiziksel hayatında da, duygusal hayatında da ülke olarak bunu görüyor, yaşıyoruz.” Dedi

Kaymakam Ali Mantı, 21. yy kadın erkek eşitliği gibi bir benzetmenin uygun olmadığını, asıl olanının insan olduğunu, kadının da, erkeğin de insan olarak yaratıldığı için, hem yaradılışta, hem de yaşayışta, hem uygulayışta zaten eşit olduğunu farklı düşünmenin hiçbir zaman normal bir aklın kabul etmeyeceğini vurguladı.

Kaymakam Mantı, ülkemizde son zamanlarda bazı olaylarla sembolize edilen cahilce ve vahşice olan davranışların hiçbir şekilde izahının mümkün olmadığına işaret ederek bir daha böylesine elim olayların olmaması dileğinde bulundu.

Kaymakam Mantı, Kadın dendiğinde hala yanlış bakış açısı bulunduğunu, açılan bir eğlence mekânında ilk iş olarak birkaç bayan veya bir lokanta açıldığında bir iki bayan alımlı çalımlı olmasına dikkat edildiğini söyledi. Kaymakam Mantı, Kadına bakış açısının olumsuz yönlerini tanımlayarak sürdürdüğü konuşmasında sorunları halının altına süpürmekle meselelerin çözümlenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kaymakam Mantı'nn konuşması ardından Seminere geçildi ve konuşmacılar Yrd. Doç. Aybeniz Akdeniz, Av. Asuman Korzay, Öğretim üyesi Özlem Serpin ile Nuray Kargı'nın kadın dolu salona seslendi.

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli