Borsanın Atatürk sevgisi

Borsanın Atatürk sevgisi

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı Atatürk silueti Bandırma Ticaret Borsası´nda

Halit Sezgin´in yönetim kurulu başkanlığını, İsmail Tunçbilek´in ise meclis başkanlığını yürüttüğü Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´e yürekten bağlılığını bir kez daha gösterdi. Bandırma´nın en eski okulları arasında yer alan, eski ismi ?Sanat Enstitüsü? olup, sonraki dönemlerde ?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi? ismine dönüşen okulun bahçesinde bulunan Atatürk siluetini Borsa´nın bahçesine taşıdı.

Atatürk Caddesi´nin yanında yer alıp, bu okulun yeni binasına taşınmasıyla boşalan binanın, Milli Eğitim tarafından, ilçeye ?Bilim ve Sanat Merkezi? kazandırmak üzere yıkılmasından sonra bu binanın önünde, yıllar önce okulun öğrencileri tarafından yapılıp, Atatürk´ü, Kocatepe´ye tırmanırken gösteren siluet, boşa çıktı. Atatürk silueti, bu okuldan mezun olan Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek´in dikkatini çekti.

Boşa çıkan Atatürk siluetini Borsa binasının bahçesine almak isteyen Tunçbilek, hemen girişimlerini başlatarak, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne yazılı başvuruda bulundu. Konuya olumlu bakan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, yazıyı Kaymakamlığa havale etti. Kaymakam Günhan Yazar da, ?Atatürk siluetinin, Borsa´ya verilmesinde sakınca yoktur? yazısını imzaladı.

Borsa Meclis Başkanı Tunçbilek, bunu üzerine Atatürk siluetinin üzerinde yer alacağı doğal bir taş arayışına girişti. Bandırmalı bir firma olan ?Canel Münip Çoker Madencilik A.Ş.?, siluetin yerleşeceği doğal taşı Borsa için özel olarak hazırlatarak armağan etti.

29 EKİM´DE TÖRENLE AÇILACAK

Borsa Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, bahçeye özel bir dizayn yaparak yerleştirecekleri Atatürk siluetinin üzerinde, ?Ne mutlu Türk´üm diyene? sözünün yer alacağını, ayrıca ışıklandırılacağını belirterek, şunları söyledi:

?Benim de okuduğum okulun öğrencilerinin yaptığı Atatürk siluetini, Borsamızın bahçesine almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu siluetin, benim için iki özel anlamı olacak. Birincisi, Atamızın anısını yaşatmak, diğeri ise yıllar önce okulumuz öğrencilerinin emekleriyle yapılan siluetin, burada varlığını sürdürmesini sağlamaktır. Borsamız bahçesindeki Atatürk siluetini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´mızda, törenle açacağız.?   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Borsanın Atatürk sevgisi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli