Bostancı güven tazeledi

Bostancı güven tazeledi

Bandırma 6.Olağan Bandırma İlçe Kongresi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Bandırma İlçe Kongresi 3 Aralık 2017 Pazar günü yapıldı.

Kongreye Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Niğde Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, eski milletvekilleri, ilçe başkanları, oda ve borsa başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.  Tek liste ile gidilen seçimde Alp Bostancı yeniden ilçe başkanı seçildi.

/resimler/2017-12/3/2023393961821.jpg

Gelen mesajların okunmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı barkovizyon aracılığıyla katılımcılara izletildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bostancı ?Bugüne kadar bizlere destek veren ve bundan sonra da bizleri bu göreve layık gören değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 2 yıl boyunca ülke tarihinde hiç görülmemiş olaylar bizim dönemimizde yaşandı. Bir 15 Temmuz darbe girişimi yaşadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Ben milletimden başka bir başka irade tanımıyorum? diyerek milletimizi meydanlara davet etti ve biz de meydanlarda nöbet tuttuk. Allah´ın izniyle diliyorum ki inşallah 2019 yılında Bandırma´da AK Parti bayrağını dalgalandıracağız? dedi.

/resimler/2017-12/3/2025253963935.jpg

Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bir konuşma yaptı. Kafaoğlu konuşmasında ?Alp Bostancı Başkanım? Genel merkezimiz, il başkanımız ve en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız teveccüh etti ve size ağır bir sorumluluk yükledi. İnanıyorum ki Bandırma´yı yeniden kazanacağız. 2004 yılında ben il başkanıydım, Hasan Demiraslan gençlik kolu başkanıydı. O günlerde teşkilattaki motivasyonu sağlayarak çalıştık. Ev ev gezerek, herkesin yüreğine dokunarak o  zaman Bandırma´yı kazanmıştık. Bandırma´yı kaybettiğimiz için içimiz buruk ama Bandırma teşkilatı bir olacak, diri olacak ve Bandırma´yı yeniden kazanacağız. AK Partiliyim diyen herkes yeni yönetimi kucaklayacak, tüm Bandırmalıları kucaklayacak. Bu işin başka çaresi yok. Bandırma bizim göz bebeğimiz, Bandırma´yı asla ihmal edemeyiz? dedi.

/resimler/2017-12/3/2025517558126.jpg

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ?Zalimlere karşı mücadelemizi AK Parti olarak sürdüreceğiz. Kongrelerimiz bir değişim ve yenilik sürecidir. Bizdeki değişimler ayrılık değil birleştiricidir. Bu AK Parti kardeşliğinin ne büyük bir kardeşlik olduğunun göstergesidir. Bugün burada eski ilçe başkanımız, eski milletvekillerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz bir arada. Bugün bu salonda bu kardeşliği görebiliyoruz? dedi.

/resimler/2017-12/3/2026526778133.jpg

Ardından coşkulu alkışlarla kürsüye gelen AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı Bandırma ile ilgili yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bandırma Devlet Hastanesinin statüsünün yükseltilerek yeni bir ek bina inşaatına başlandığını söyleyen Kırcı, Kapalı Spor Salonu müjdesini de verdi. Kırcı ?Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmelerde konuyu kendisine arz ettik. Sayın Büyükşehir Başkanımız ve il başkanımız da yanımızdaydı. Cumhurbaşkanımız ?Bandırma gibi önemli, kozmopolit, spor sevdalısı bir şehre bir kapalı spor salonu yapılmalı? diyerek gerekli talimatları verdi. İnşallah çok yakında ufak tefek pürüzleri de hallederek bunu gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Paşakent mahallesinde başlayan ancak yarım kalan kültür merkezi inşaatı ile ilgili de çalışıyoruz? dedi.  Kırcı konuşmasını şöyle sürdürdü; ? 2001´de milletin partisi olarak kurulan partimiz hamdolsun 6. Olağan kongrelerini yapıyor. Bugün ülkemiz dünyada en çok yardım yapan ülkelerden birisi. Bizim davamız Allah davası, millet davası, bayrak davası? Birilerinin bambaşka davaları var. Milletin gönlüne sandıkta giremeyenler, bambaşka yollara başvuruyorlar. Yeni bir kumpasın perdelerini açtılar ama kimse unutmasın onların bir planı varsa Rabbimizin de bir planı var. 16 yılda belki de hiçbir ülkenin başına gelmeyen olaylar yaşadık. Ama dünya liderimiz recep Tayyip Erdoğan ve sizlerin yüreğindeki iman gücüyle bu zorlukları bir bir aştık.?

/resimler/2017-12/3/2027410372777.jpg

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ?AK Parti´nin 16 yıllık iktidarında Türkiye´yi eğitimden sağlığa pek çok hizmetle buluşturduk. Yükümüz ağır, yolumuz çetin ama teşkilatlarımız bu ağır yükü kaldırabilecek güçtedir. Önümüzdeki kritik dönemi atlatırsak kazanan Türkiye olacaktır. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır ama AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder. AK Partinin hizmet davasına zarar vermek isteyenler Gezi olaylarıyla, 15 Temmuz darbe girişimleriyle bizlere zarar vermek istedi. Bu millet artık kendi geleceğine sahip çıkacak ve darbecilere asla geçit vermeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu davada hamdolsun Allah bize onunla birlikte yürümeyi nasip etti. Bizler de ona layık bir şekilde çok çalışarak 2019´da tarih yazacağız.

/resimler/2017-12/3/2028012560738.jpg

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine biz de 2023 hedefiyle çalışıyoruz. Önceliğimiz Hâkimiyeti millete esas kılmaktır. Önceden vesayet odakları vardı, irade millette değildi. 367 garabeti, parti kapatma çalışması ve en son darbe girişimi ile milletin partisini yok etmek istediler. Hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu belayı da defettik. Artık Türkiye eski Türkiye değil, daha güçlüyüz. Nerede bir mazlum varsa biz oradayız. Bu da Türkiye´yi bir ilgi ve odak noktası haline getiriyor. Birliğimizi beraberliğimiz muhafaza ettiğimiz sürece sıkıntı yok. İnsana dokunmak hala en önemli araç Dokunmak, gülümsemek en büyük siyaset dedi.´

/resimler/2017-12/3/2028420999076.jpg

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız konuşmasında  ?Bandırma´ya her geldiğimizde büyük bir sevinç ve heyecanla geliyoruz. AK Parti´de veda yoktur, vefa vardır. Bugün yönetimde bayrak yarışını başka arkadaşlarına devreden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz, il başkanımız ve teşkilatlarımız Ankara´dan ilgiye ve beğeniyle takip ediliyor. AK Partinin istikrarı Türkiye´nin istikrarıyla eş anlamlıdır. Tezkere ile mücadele edemez dediler, ettik. Enflasyon ile mücadele edemez dediler, ettik. Cumhuriyet yürüyüşleri yapıldı; neydi amaç? Başörtüsünü TBMM´ye sokamazsınız. İşte Bandırma´nın çocuğu, Balıkesir´in evladı Sema hanım mecliste, ne oldu? Yer yerinden mi oynadı? Biz insanların kılık kıyafetiyle değil yüreklerine dokunarak çalışıyoruz. Sonra ne oldu; gezi olayları. Yeşili, ağaçları istismar ederek yapılan bir çalışma. Tüm bunların tek bir amacı vardı. Recep Tayyip Erdoğan´ın görevi bırakması hatta ülkeyi terk etmesi. Bu kararı yalnızca millet verir ve sandıkta yapar? dedi.

/resimler/2017-12/3/2028588499309.jpg

Son günlerde konuşulan belgeler ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Yıldız, Türkiye´nin ambargoyu delmediğini savundu.  Yıldız, Avrupa´da birçok ülkede ambargonun delindiğini ve Avrupa bankalarının bu nedenle ceza aldığını söyledi. Yıldız ?Biz ambargoyu delmedik. O zamanlar görevde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Onlarca ülke İran´dan doğal gaz ve petrol aldı. İran´da üretilen petrolün yüzde 23´ü Çin aldı. Yüzde 17 Japonya, yüzde 7 Fransa, yüzde 7 Türkiye aldı. Hiç başka ülkeyle ilgili bir şey duydunuz mu? Duymadınız. Peki, ambargoyu delmiş olan, biz delmedik kural neyse onu uyguladık. Ambargoyu delmiş olan İsviçre´den 3, Fransa´dan 2 banka, Almanya ve İtalya´dan birer tane banka var.

/resimler/2017-12/3/2029369906340.jpg

Birine 3,5 milyar dolar ceza geldi, bir diğerine 400 milyon, bir başkasına 2 milyar dolar ceza geldi. Hiç o ülkelerin Cumhurbaşkanlarıyla alakalı bu dava görüşülürken hiç bir şey duydunuz mu? O zaman bu işte bir numara var. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Bu konular için ?Bizden herhangi bir evrak talep edilmedi, biz de evrak göndermedik´ diye. İsterse gönderecekler. Peki, ne için siz bu ülkeye siyasi konularını ekonomik bir problemle alakalı, bahsettiğiniz tırnak içerisinde söylüyorum. Onun gerekçesi haline getiriyorsunuz. Biz o zaman şu soruyu sorarız; sizi MİT müsteşarı kriziyle 2012´de, Gezi parkı olaylarıyla beraber yakıp yıktığınız sokaklarda başaramadığınız siyasi istikrarı yıkma eylemini, 6-7 Ekim sokak hareketlerinde hayatını kaybeden 55 vatandaşımızın ve daha sonra 15 Temmuz´da FETÖ Darbe hareketiyle beraber bu ülkenin fiziğini, kimyasını, sınırlarını bozmak üzere gelen bütün bu hareketlerle başaramadığınızı şimdi mi başarmak istiyorsunuz?

/resimler/2017-12/3/2031042720501.jpg

Biz 15 Temmuz´u bu meydanlarda, yürüklerinden korkusu alınmış bu milletimizle beraber geliyoruz. Biz oradan geliyoruz biz buna mı yenileceğiz.? dedi.

İran´a uygulanan ambargo konusunda da uçakların ambargoya dâhil edilmediğini belirten Taner Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu. ?Stratejik yatırım olduğu için ambargo listesi hazırladılar. İçinde domates salatalık yok eyvallah ama uçakta yok. Allah Allah ya, uçak nasıl stratejik yatırım olmaz? Nasıl teknolojik yatırım olmaz? Ha baktım ki İran´ın yedek parçalarla ilgili eski Boing uçaklarının parçaları ve yeni uçak alımı ilgili bir projesi var. ABD senatodan uçağı ambargo kapsamının dışına aldı. Peki, biz bunu yer miyiz? Bu doğru bir şey mi? Uçak satılabiliyor ama herhangi bir makine tesisat satılamıyor. Bu kadar iletişim ve teknoloji çağında artık anlık olarak her şeyi bildiğimiz bu noktada algıyla gerçekleri bir araya getirdiğimiz için bizi uzaklaştırmak istiyorlar.?

/resimler/2017-12/3/2031369439919.jpg



Anahtar Kelimeler: Bostancı güven tazeledi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false