Bostancı`da Kuduz infiale dönüştü

Bostancı`da Kuduz infiale dönüştü

17 Mayıs`da Karantinaya alınan köyde ölen hayvan sayısı 17 ye yükseldi.Belirsizlik sürüyor.

 

Gönen Bostancı köyünde bir ineğin Kuduz`dan ölmesi ardından başlayan mücade köyde ve çevrede endişe ile takip ediliyor.

Muayene için köye çağrılan veterinerin, ineğin kuduz belirtileri gösterdiğini tespit etmesi ile başlayan gelişmeler kısa süre sonra ölen inekten alınan numunelerin Tarım İl Müdürlüğünde Yapılan tahlil sonucu ineğin ölüm nedeninin kuduz olduğu anlaşılmıştı.

Bunun üzerine toplanan Gönen Hayvan sağlığı komisyonu Köyde bulunan 652 Sığır, 2850 Keçi, 105 Köpek ve 38 keçinin kuduz hastalığına yakalanabileceğinden dolayı Bostancı köyünde 6 ay süre alınan tedbir alınarak karantina uygulanmasına karar verirken Hayvan ölümünlerinde süren devamlılık başta Bostancı olmak üzere çevrede büyük infial yarattı.

Konuya duyarlı vatandaşlar Bostancı da baş gösteren rahatsızlığın ana kaynağının Ucuz olduğu gerekçesi ile Romanya ve Macaristan`dan ithal edilen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye ye sokulan hayvanların neden olduğu kaydediliyor.

Konuya duyarlı vatandaşlar Özellikle Gönen de faaliyet gösteren ve siyasi kimliği nedeni ile ilgili kurumların gerekli duyarlılığı gösteremediği Mutlular firmasını tarafından Döve diye ithal edilen gebe hayvanların bir süre sonra telef olmaları ve bunların leşlerinin kontrolsüz biçimde etrafa atılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Özellikle Gönen çayı etrafına atılan bu leşlerin köpekler ve yaban hayatı tarafından parçalanarak etkin bir biçimde çevreye yayılmasının saglandığı belirtilerek, Olumsuzluğun kaynağına inilmedikçe hayvan Kuduzunun Gönen`de Hayvancılığın sonunu getireceği kaydediliyor.

17 Mayıs`ta baş gösteren Kuduz vakasının aradan geçen 17 gün zarfında 17 ye uluaşması, Alınan önlemlerin kifayetsiz kaldığını gösteriyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı