Böyle olur Rumeli düğünü

Böyle olur Rumeli düğünü

Genç öğretmen çift Merve ile Mehmet geleneklere göre evlendiler

Erdek Düzler mahallesinin saygın ailelerinden Başoğlu´ların kızı Merve ile Durmaz´ların oğlu Mehmet´in tahsillerinin tamamlayıp öğretmen olarak atamalarını beklemeleri düğün tarinini ertelemedi.

İki aile bir oldu, belirlenen tarihte düğün töreni için tüm hazırlıkları tamamlarken, genç çift Merve ile Mehmet´in atamaları geleceğe kaldı.

Erdek, Düzler mahallesinde Rumeli geleneklerine göre düzenlenen törende yaşamlarını birleştiren idealist genç öğremenler Merve ile Mehmet´in düğün törenleri rumeli geleneklerine göre yapıldı.

Aynı mahallede bulunan düğün evlerinde verilen yemeğin ardından Kız evine gelen düğün alayı istiklal marşı ile bayrak açtı. Hanayda bulunan Merve gelin Bayrak uzattı.

Albayrağa armağanını bağlayan Gelin Merve´yi kapıya annesi ile babası çıkarttı.

Gelin Merve´yi ailesinden alan damat Mehmet ilk oyun havasını gelin Merve ve kız evi yakınları ile oynadı.

Daha sonra gelin arabasına alınan Gelin Merve, Düzler gençleri bayrak eşliğinde oluşturdukları kortej ile düğün alanına geçildi.

Genç idealist öğretmenler Merve ile Mehmet´in düğün alanındaki ilk dansları ve devam eden programda her iki ailenin yakın çevresi ve Düzler mahalle sakinleri´nin kutlama, tebrik ve "Maşallah" dilekleri ile unutulmaz bir gece yaşandı.

/resimler/2017-8/13/1500032919906.jpg

Düzler´de, Rumeli geleneklerine göre hanaydan kız alma, albayrağa takılan armağan ile başladı.



Anahtar Kelimeler: Böyle olur Rumeli düğünü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli