Bravo Hamdi usta

Bravo Hamdi usta

Erdek`in efsane damak tadı ustalarından Hamdi Kutas, Zeytinliada kazı ekibine iftar yemeği verdi

Erdek`in geçmişine ışık tutup, geleceğine umut aktaran Zeytinliada kazı ekibi kentin namlı işletmecilerinden Hamdi Usta(Kutaş) a misafir oldu.

Kazı ekibini Erdek`e geldiği günden itibaren  HAMDİ USTA ÇORBA-PİLAV DÜNYASI işyerinde misafir etmek isteyen Hamdi Usta bu akşam randevusuna yanıt alarak vaadini yerine getirdi.

Zeytinliada kazı ekibi başta Doç.Dr. Nurettin Öztürk, Vakıf Başkanı Mim. Atilla Özsaraç ve kazı ekibinde görev alan 25 kişi Hamdi Usta`nın nefis çorba ve yemek çeşitleri ile iftar açtı.

Küçük esnaf lokantasında büyük misafirperverlik örneği sergileyen Hamdi Usta bilindiği üzere 35 yıl önce geldiği, Erdek`te, 1. birlik, 2.birlik sitelerinde bölgenin en kaliteli restorantlarının işletmeciliğini yapmış ve daha sonra gerçekleştirdiği işyeri değişiklikleri ile içkisiz işyeri işletmeciliğini halen sürdürmekte.

Erdek`te Dondurmalı Baklava menüsü ile tanınıp, Balık ve kırmızı et ızgarası ile yıllarca damaklara hitap eden Hamdi Usta, özellikle soğuk mezeler, İçli köfte ve Çiğ köfte konusunda bölgenin ilkleri arasında yer almıştı.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı