BTB’dan “Dünya Kadın Girişimciler Günü” kutlaması

BTB’dan “Dünya Kadın Girişimciler Günü” kutlaması

BORSA Başkanı Halit Sezgin, 19 Kasım “Dünya Kadın Girişimciler Günü”nü bir mesajla kutladı.

Bandırma Ticaret Borsası(BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, 19 Kasım “Dünya Kadın Girişimciler Günü”nü bir mesajla kutladı.

Sezgin, kadın girişimcilerin toplumdaki önemine, gelişmiş uygarlıklarda ve bu ülkelerin ekonomilerinde bulunan kadın istihdamı ve girişimci sayısının yüksekliğine dikkati çeken açıklamasında şunları aktardı:

“19 Kasım, ülkemizde ve dünyada Kadın Girişimciler Günü olarak kutlanıyor. Kadınlarımızın üretime katılmaları, özellikle ev hanımlarının ekonomiye katkı sağlamaları önemli bir konudur. Dünya üzerinde, ekonomik anlamda güçlü olan ülkelerin girişimci sayılarının fazlalığına bağlanıyor. Bu yüzden ülkelerin doğal kaynaklarının önemli olmadığı biliniyor.”

KADIN GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ

Ülkemizde kadın girişimci sayısının azlığına, kadınların, iş yaşamında yer almalarının önemine ve kızların eğitimine daha çok önem verilmesi gerektiğine işaret eden Sezgin, şu düşüncelere yer verdi:

“Kadınlar üzerindeki aile baskılarının ve geleneksel kuralların kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Eğer daha iyi ve yaşanabilir bir Türkiye istiyorsak, kadının da ekonomik hayatımızda yer alması gerekir. Bandırma Ticaret Borsası olarak biz, her zaman kadın girişimcilerin yanında yer aldık. Onların eğitimlerine, iş kurmalarına, girişimcilik eğitimleri almalarına destek verdik.”

BANDIRMA’DA KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI İYİ DÜZEYDE

Bandırma’da kadın girişimci sayısının iyi düzeyde olduğuna dikkati çeken Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

“Bandırma, bu konuda hep iyi örnekler verdi. Bandırma’mız, işte bu yüzden iyi konumda. Çünkü sosyal yaşamı, eğitimi ile çok farklı bir ilçede yaşıyoruz. İş kadınlarımızın sayısı, diğer kentlere göre daha yüksek. Dünya Kadın Girişimciler Günü, tüm kadın girişimcilerimize kutlu olsun. Bu zamana kadar başarılı girişimlerde bulunmuş kadın girişimcilerimizi kutluyor, diğer kadınlara örnek olmalarını temenni ediyorum.”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli