BTO 10. Meslek Komitesi’nden DASK açıklaması

BTO 10. Meslek Komitesi’nden DASK açıklaması

Doğal Afet Sigorta Kurumu (DASK) gazetecileri bilgilendirdi.

Bandırma Ticaret Odası 10. Meslek Komitesi bir basın toplantısı düzenleyerek Doğal Afet Sigorta Kurumu(DASK) ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi. Toplantının açılış konuşmasını meslek komitesi üyesi Volkan Kuş yaptı.

Volkan Kuş; “ Amacımız deprem ve deprem sigortaları, malum deprem kuşağında deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bunun içinde bir farkındalık yaratalım diye, Ticaret Odası 10. Meslek Komitesi olarak sizleri bilgilendirme amaçlı buradayız.  Depremde ölen vatandaşlarımıza, Allah tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Buradaki amacımız, Doğal Afet Sigorta Kurumu’nun yani (DASK)’ı anlatmak.

DASK 1999 Marmara Depreminden sonra, 27 Aralık 1999 tarihinde yayımlanan resmi gazete ile zorunlu hale geldi.

 Türkiye’de 20 milyon konutun var olduğuna dikkat çeken Volkan Kuş, bu 20 milyon konuttan, sadece yüzde 54/7’sinin sigortalı olduğunu, son deprem bölgesinde ise bu oranın yüzde 49’ a düştüğünü söyledi.

Deprem sigortasının ödeyeceği en yüksek tazminatın, maksimum 640 bin lira olduğunu, bu oranın her yıl açıklanan inşaat maliyet bedellerine göre  hesaplandığını bildiren Kuş, “İnşaat maliyet bedelleri de Hazine Bakanlığı tarafından belirleniyor. Şu an Bandırma’daki 2023 yılı açıklanan maliyet bedelleri betonarme binalarda metre-kare başına 3 bin 16 lira.

Bizim halkımız maalesef Deprem Sigortasını; abonelik açtırmak için, elektrik-su açtırmak için kullanıyor. Bunun bir türlü bilincine varamadık. “dedi.

Ticaret Odası 10. Meslek Komitesi Başkanı Nurlu Eryılmaz’da basın toplantısında taptığı konuşmada, Vatandaşların genellikle deprem olduğu zaman DASK yaptırmayı tercih ettiğini hatırlatarak, “Halkımız genellikle ödemez, bunu karşılamaz zaten depremden sonra Devlet bizim zararımızı karşılıyor, yardım ediyor gibi öngörülerle karşılıyor. Bu böyle değil şu anda deprem olduktan hemen sonra şirketler ödemelere başladılar. Hatta depremzedelere stand kurup kendilerine destek oldular. Deprem Sigortasının önemini şu anda daha iyi gördük.” dedi.

Basın toplantısına 10. Meslek Komitesi Başkanı Nurlu Eryılmaz, Başkan Yardımcısı Mahir Mete Erer, Meslek Komitesi Üyeleri: Volkan Kuş,  Burçin Tulin, Mehmet Doğan ve Ali Sidat katıldılar. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: . Meslek Komitesi’ açıklaması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı