BTO Başkanı Yılmaz, "Herkese eşit mesafedeyiz"

BTO Başkanı Yılmaz,

BTO Başkanı Yılmaz: “Ankara’da siyasi partilere milletvekili adaylığı için isimlerle gitmedik”

Bandırma Ticaret Odası(BTO) Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni(BGC) ziyaret ederek, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Milletvekilleri aday listelerinin belirlenmesinden önce, aralarında kendisinin de bulunduğu beş sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak Ankara’ya giderek, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP yetkileriyle görüşerek, Bandırma kökenli adayların üst sıralarda yer almasını önerdiklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Ancak bazı aday adaylarının öne sürdükleri gibi kesinlikle herhangi bir ismi bildirmedik. Zaten bunu yapma hakkı da bizlere ait değildir. Bunun bilincindeyiz. Listeler açıklandığında gördük ki, Bandırma ve bölgemizi çok iyi tanıyan Turhan Çömez, İYİ Parti’nin birinci sırasında, MHP’de Bandırmalı şehir plancısı Harun Algül, ikinci sırada, AK Parti’den Ali Taylan Öztaylan ise dördüncü sırada yer aldı. CHP’den ise Bandırma’dan bir adayın beşinci sırada yer aldığını görüyoruz. Keşke tüm partilerin aday listelerinde, Bandırmalı adaylar, seçilmeleri daha kolay, üst sıralarda yer almış olsalardı.”

Beş sivil toplum temsilcisi olarak Ankara’ya, CHP’li aday Selim Panç ile birlikte gitmediklerinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Biz, partilerin milletvekili aday adayı olan herkesi çok kıymetli buluyoruz. Tek amacımız, ‘Yükselen Şehir Bandırma’ raporumuzda belirttiğimiz gibi, Bandırma için dertlenecek, sorunlarımızın çözümü için çaba harcayacak vekillerimizin olmasını istedik. Bunun dışında bizim adaylık için isim önerdiğimiz kesinlikle gerçek dışıdır.”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, kurulduğu 2014 yılından beri Bandırma’yı cezalandırdığını, ilçeye hiçbir ciddi hizmet getirmediğini, 1/5.000’lik imar planlarını bile yıllardır yapmadığını belirten Yılmaz, “Büyükşehir, her zaman Bandırma’nın el freni oldu. Yüzünü Körfez’e, sırtını Bandırma’ya döndü. Düşünün ki, Bandırma-Erdek karayolu bile dört yıldır bitirilemedi. Oysa Erdek, artık Bandırma’nın bir mahallesi gibi. Bandırma’daki kavşakların bitirilmesi yıllar aldı. Bandırma’nın Paşakent Mahallesi’ndeki kültür merkezi 20-25 yıldır bitirilemedi. Balıkesir Valimizi ziyaretimiz sırasında, ‘Bu kültür merkezinin yapım işini bize devredin, biz bitiririz’ bile dedim.”

Bandırma’nın hak ettiği il olması konusunun sürekli takiplerinde bulunacağını belirten Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, “Bu konunun peşini hiç bırakmayacağız” dedi.

Bandırmaspor ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Yılmaz, şunları aktardı:

“Onur Göçmez’in bu kulübe katkıları inkâr edilemez. Bandırmaspor’u, hem final oynadığı geçen yıl ve bu yıl başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak şehir olarak acaba ona yeterince yardımcı oluyor muyuz? Kent olarak Onur Bey’e gereken desteği verip, ona moral desteği sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bandırmaspor markasını Bandırma olarak yükseltmemiz gerekir.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başkanı Yılmaz "Herkese mesafedeyiz"
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı