BTO Başkanı Yılmaz’dan gündeme dair açıklamalar

BTO Başkanı Yılmaz’dan gündeme dair açıklamalar

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkanı Âdem Yılmaz, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Bandırma Ticaret Odası(BTO) Başkanı Âdem Yılmaz, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

DELEGE SEÇİMLERİNDEKİ DAVRANIŞIM BİREYSEL

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma ilçe örgütünün delege seçimlerinde “Beyaz liste”ye desteğinin Oda başkanı olarak değil, bireysel olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, “Ben, siyasete birlikte çıktığım yolda, Belediye Başkanı Tolga Tosun’un listesinde belediye meclis üyeliği yaptım. CHP üyesiyim. Tolga Bey’e, delege seçimlerindeki desteğim Oda başkanı olarak değil, bireysel olarak değerlendirilmelidir” dedi.

ANGUS KONUSU

Çelebi Bandırma Limanı’na gelen anguslardan tüm Bandırma gibi kendisinin de rahatsız olduğunu, bu konuda geçtiğimiz günlerde liman müdürü ile de görüştüğünü vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bu ithal hayvanlar daha önce İskenderun Limanı’na da geliyordu. Ancak bu limanın, Kahramanmaraş merkezli son depremde hasar görmesi nedeniyle şimdi oraya gitmiyor, Bandırma ve Mersin limanlarına geliyor. Bu uygulama tamamıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tasarrufunda yürüyor.”

YENİ BİNA KONUSU

Ticaret Odası olarak, 600 Evler Mahallesi’nde yapmak istedikleri yeni bina konusundaki girişimlerinin sürdüğünü, konunun Bandırma Belediyesi’nin ilgili komisyonlarında görüşüldüğünü, daha sonra meclise geleceğini belirten Yılmaz, “Halen oturmakta olduğumuz bu bina, Osman Kocaman Bey’in döneminde Bandırma’ya kazandırıldı. Kendisine teşekkür borçluyuz. Ancak bu bina, günün koşullarında ömrünü doldurdu. Bandırma’ya yakışan yeni bir bina yapmak istiyoruz” diye konuştu.

İL KONUSU

Bandırma’nın il olma konusu hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Ancak bu konuda belirgin bir durgunluk var. Edindiğimiz bilgilere göre bu konu yerel seçim sonrasına kalacak gibi görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

COĞRAFİ İŞARETLER

Bandırma başta olmak üzere Güney Marmara Bölgesi’ndeki yöresel ürünlere “coğrafi işaret” alınması konusuna büyük önem verdiklerini vurgulayan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, şunları aktardı:

“Son olarak, girişimlerimiz sonucunda Manyas’ın Kazak fasulyesine coğrafi işaret almayı başardık. Şimdi ise sırada Edincik su zeytini Edincik su zeytinyağının yanı sıra Yeşil Çomlu’nun beyaz kavununa da coğrafi işaret almak için girişimlerimiz sürüyor. Bu ürünlere de kısa süre sonra coğrafi işaret alacağımızı umuyorum. Bu işaretlerin alınması için Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kıralan’ın büyük desteğini görüyoruz.”

ODANIN GİRİŞİNE YENİ DÜZENLEME

Bandırma Ticaret Odası’nın girişinde yeni bir düzenleme yaptıklarını belirten Yılmaz, “Odamızın girişini çok güzel bir konuma kavuşturuyoruz. Girişte çok etkili bir Atatürk rölyefi de bulunacak” dedi.

Yılmaz, ayrıca Odalarında, Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler için bir çalışma odası düzenlediklerini sözlerine ekledi.    ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı