Bu ayıp size yeter

Bu ayıp size yeter

ONLAR MÜHÜRLEMEYE ÇALIŞSIN BSM OYUNCULARI MEMLEKETİMİZİ TEMSİL ETMEK İÇİN VE SANAT´I YAYMAK İÇİN SÖKE´DE...

 

  Bilindiği üzere Balıkesir Sanat Merkezine mühürleme kararı çıkmıştı. Son olarak mühürleneceği gün İdari Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile faliyetlerine devam eden Balıkesir Sanat Merkezi sanatı yaymaya ve ilimizi tüm Türkiye de temsil etmeye devam ediyor.

/resimler/2016-1/11/2352513856521.jpg

Kararı alır almaz Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği kurucu üyesi olan Onur Ayan Birliğinin 7. Buluşması için  Söke´ye gitti.  Edirne´den Fethiye´ye, Seferihisar´dan Denizli´ye, Balıkesir´den Muğla´ya, Aydın´dan Manisa´ya, Ayvalık´tan Salihli´ye, Kuşadası´ndan Milas´a, Turgutlu´dan Çeşme´ye, Narlıdere´den Bayraklıya, Marmaris´ten Karşıyaka´ya, Bornova´dan Çiğli´ye, Aliağa´dan Menemen´e elli kadar tiyatro ekibinin katılacağı buluşma 8-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Söke Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

/resimler/2016-1/11/2354241983309.jpg

3 gün süren buluşmada; Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi, Oyunculuk Atölyesi (Oyunculukta farkındalık), 2.Dünya Savaşından sonra tiyatrodaki yeni yönelimler, Makyaj Atölyesi, Kel Şarkıcı (Yetişkin Oyunu), Hadi Öldürsene Canikom (Yetişkin Oyunu) ve son olarak Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği toplantısı gerçekleştirildi.


  Birlik üyeleri; Balıkesir Sanat Merkezi´nin kapatılacağını duyduktan sonra adeta kenetlenmiş bir şekilde Kurucu Üyeleri Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan´ın yanında olduklarını ve her zaman yapabileceklerinin daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını belirtti. Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ise ?´Biz sanatımızı özgürce istediğimiz yerde öğretme ve yayma hakkına sahibiz bu Anayasamızın 27. Maddesinde zaten açıkca belirtilmiştir.

Onlar mühürlemeye devam etsin biz hala her yerde ilimizi en güzel şekilde temsil ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.  Tiyatrosu olan bir şehirde ne kötülük olur ne de çirkinlik.. Dilerim ilimiz tiyatrosuz kalmaz. Biz ilimize iyiliği, güzelliği ve sanatı yaymak için her zaman sahnemizin ışıklarını açık tutacağız.´´ Dedi ve Atatürk´ün bir sözü ile bitirdi  ?Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.?

/resimler/2016-1/11/2356141047969.jpg



Anahtar Kelimeler: ayıp size yeter
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı