Bu ne suskunluk!

Bu ne suskunluk!

BALPARK ahtapot gibi yayılıyor, Bandırma Belediyesi bakıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı ücretli BALPARK uygulaması Bandırma´nın tüm caddelerine ve sokaklarına ahtapot gibi yayıldı. BALPARK, işi öylesine ileriye götürdü ki, Bandırma Belediyesi´nin uhdesinde bulunan dört ana caddesine bile el attı.

/resimler/2019-9/12/1319122021603.jpg

Yasal hiçbir dayanağı bulunmayan, ülkemizin birçok kentinde mahkeme kararlarıyla iptal edilen cadde ve sokakların ücretli otopark olarak kullandırılması uygulamasına Av. Tolga Tosun´un başkanlığındaki belediye yönetiminin sessiz kalışı ve çaresizlik görüntüsü vermesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, ?Belediye yönetimimizin, bu BALPARK soygununa sesini çıkarmamasını anlayamıyoruz? diyorlar.

Bu arada Belediye Başkanı Tolga Tosun´un, Bandırma´nın cadde ve sokaklarında ücretli otopark uygulamasını Bandırma Belediyesi olarak üzerine almayı ve bu konuyu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile görüşmeyi düşündüğü öğrenildi. Buna da tepki gösteren vatandaşlar, ?Bandırma Belediye Başkanı, Bandırma´ya ait cadde ve sokaklarda yapmak istediği ücretli otopark uygulaması için bile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüşüp ondan izin almayı düşünüyorsa vay halimize! Bu ne teslimiyetçiliktir?? diyorlar.

/resimler/2019-9/12/1317566238839.jpg

   AK BELEDİYE GİBİ DAVRANMAYIN CUMHURİYET BELEDİYESİ OLUN

Kısa bir süre önce Erdek Belediyesi´nin, ilçelerinde uygulanmak istenen BALPARK uygulamasına şiddetli tepki gösterdiği biliniyor.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, birçok ili emsal göstererek mahkeme kararları çıkartıp BALPARK uygulamasına son verdirdiğini, vatandaşları belediye hoparlörlerinden yapılan, ?Balpark´ın ücretli otopark uygulaması yasa ve yönetmeliklere aykırıdır, para ödemeyin? anonslarıyla uyardığı, hatta ilçe içindeki BALPARK tabelalarını zabıtalar tarafından söktürdüğüne dikkati çeken vatandaşlar, şunları söylediler:

?Belediye başkanlarının, kentleri adına kararlı bir duruşları olmalıdır. Bandırma Belediyesinde bu kararlılığı şu ana dek göremiyoruz. Belediye başkanı Tolga Tosun, en azından belediye hoparlöründen, ?Balpark´a para ödemeyin´ anonslarını bile yaptıramıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile kol kola bir görüntü veriyor. Bandırma´nın haklarını korumak adına mücadele etmek yerine teslimiyetçi bir politika izliyor. Bunu kabul etmiyoruz.?  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: suskunluk
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli