?Bu öykü burada bitmez? izlendi

?Bu öykü burada bitmez? izlendi

Filminin ardından yönetmen Mesude Eğilmez, söyleşi gerçekleştirdi

 

Bandırma Belediyesi ve ?8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü? kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, yönetmenliğini Balıkesirli Mesude Eğilmez´in yaptığı ?Bu öykü burada bitmez? isimli belgesel film, Bandırmalılarla buluştu.

/resimler/2016-3/12/1012042368680.jpg

Santral Kültür Merkezi´nde gösterilen ve Belediye Başkanı Dursun Mirza ve tanınmış yönetmen Tunç Başaran´ın yanı sıra kalabalık bir topluluğun izlediği, Türk kadınının toplumdaki yerini irdeleyen filmin ardından yönetmen Eğilmez, izleyenlerle sohbet edip, soruları yanıtladı. Eğilmez, filminde objektif olmaya çalıştığını vurgularken, şunları söyledi:

?2016 yılında, ülkemizde kadının toplumdaki ikincil konumu ortada. Bu filmde kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi konulara girmeyerek, kadın için ağlamadım. Sadece kadının durumunu gözler önüne sermek istedim. ?Ne oldu da, kadınımız bu duruma geldi?´ sorusuna yanıt aradım.?

Eğilmez, Türk toplumunda kadının da, erkeğin de çok zor yaşam koşulları içinde bulunduklarına dikkat çekerken, ?Bugün, ülkemizde hem kadın, hem de erkekler çok bunaltıcı ortam ve koşullarda yaşıyorlar. Bu nedenle de gerçek kimliklerini bulamıyorlar? dedi. Eğilmez, konuya ?feminizm? açısından hiç bakmadığını, % 50-50 kadın-erkek eşitliğinden yana olduğunu belirtti.

Söyleşinin ardından, Eğilmez´e, günün anlamı adına Bandırma Belediyesi´nin plâketini, belediye meclis üyesi Fatma Sibel Salı verdi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2016-3/12/1012356431707.jpg



Anahtar Kelimeler: öykü burada bitmez izlendi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu