BU AKŞAM MİRAÇ KANDİLİ

BU AKŞAM MİRAÇ KANDİLİ

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Bugün Miraç Kandili olması nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı.

İl Müftüsü Turgut Açari, 28 Haziran`ı 29 Haziran`a bağlayan gecenin mübarek Miraç Kandili olduğunu, Miraç gecesinin Yüce Allah`ın rahmeti ve bereketinin her şeyi kuşattığı, feyiz ve bereketinin coştuğu, hata ve kusurların affedildiği mübarek gecelerden biri olduğunu söyledi. Tüm İslam aleminin yarın geceki Miraç Kandilini tebrik eden Turgut Açari, "Miraç Kandili, Sevgili Peygamberimizin Mekke`deki Kabe`den Kudüs`teki Mescid-i Aksa`ya, oradan göklere seyahat ettirildiği, yükseltilip çeşitli makamları geçerek Allah`ın huzuruna kabul edildiği kutsal gecenin adıdır. Nitekim Kur`an-ı Kerim`de, `Kulu Muhammed`i bir gece Mescid-i Haram`dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa`ya götüren Allah`ın şanı yücedir. Doğrusu O işitir ve görür` buyrulmuştur. Miraç olayı; İsra ve Miraç olmak üzere iki aşamada gerçekleşmiştir. Birinci aşama Hz. Peygamber`in (s.a.s) Mescid-i Haram`dan Mescid-i Aksa`ya (Kudüs) götürülmesidir. Kur`an`ın anlattığı Miraç`ın bu kısmına, gece yürüyüşü anlamında İsra denir. İkinci aşama ise Hz. Peygamber (s.a.s)`in Mescid-i Aksa`dan Allah`a yükselişidir. Bu yükseliş sırasında Hz. Peygamber (s.a.s), Cennet ve nimetlerini, Cehennem ve azabını müşahede etti, Allah`ın huzuruna kabul edildi. Kendisine, ümmetinden Allah`a şirk koşmayanların Cennet`e gireceği müjdelendi, Bakara Suresinin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farz kılındı. Miraç olayının gerçekleştiği gece, Müslümanlarca Kadir gecesinden sonra en kutsal gece sayılmış ve bu gecenin ibadetle ihyası gelenek haline gelmiştir. Bu geceye mahsus özel bir ibadet şekli olmamakla birlikte, bütün mübarek gecelerde olduğu gibi, hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar ederek Yüce Rabbimiz`den af ve mağfiret dilemeliyiz. Kandiller birer fırsat bilinmeli, bu müstesna zaman dilimlerinde Allah`a daha da yakın olmaya çalışılmalıdır. Bilelim ki Allah`a yakınlık ve O`nun rızasını kazanmak, emirlerini yerine getirmek ve yasak ettiklerinden sakınmakla mümkün olur. Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, bu gecenin milli birlik ve beraberliğimizin gelişmesine vesile olmasını Cenabı Hak`tan niyaz ederim" dedi.

Miraç Kandili dolayısıyla bu akşam akşam yatsı namazından önce Balıkesir Zağnospaşa Camii`nde ve Miraç Camii`nde Kandil özel programı yapılacak.

 

Mihraç Kandili Bandırma`da da kutlanıyor

Bandırma İlçe Müftüsü Cahit Çetin, Miraç Kandili`nin tüm yurtta olduğu gibi Bandırma`da da 8 camide düzenlenecek programlarla kutlanacağını açıkladı.

Çetin "Kandil münasebetiyle ilçede bulunan İhsaniye Camii, 100.Yıl Yeni Camii, İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii, Paşabayır Kur`an Kursu Camii, Paşabayır Camii, Leventevleri Camii, Toki Hz.Ömer Camii, Edincik Beldesi Buhye Camii`nde bayanlara yönelik olarak akşam ve yatsı namazları arasında Haydarçavuş Camii`nde mevlid programı düzenlenecektir" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli