“Bu bağda üzüm olmaz”

“Bu bağda üzüm olmaz”

Erdek turizmine katkı verecek işletmelere köstek diz boyu

Tatil ve turizmde cazibe merkezi, ülke turizminin beşiği Erdek’te geçmişten günümüze uzanan yatırımcıya yönelik engelleme çabası bardağın taşmasına neden oldu.

Geçmişten günümüze Erdek’e yatırım amaçlı gelen birçok iş adamı, ceketi bırakıp kenti terk ederken atıl ve hantal yapı yatırımcıdan sonra tatilcinin de kafasındaki Erdek planını ertelemesine veya ötelemesine neden oldu.

Özellikle gençlere yönelik yatırım fukarası Erdek’e her geçen gün, sessiz, hareketsiz, manaton ve içine kapanık turizm anlayışını benimseyen, kapısına gelen tatilciye “yok!” pazarlayarak günü kurtarma adına yarınlarını hiç eden anlayış bu sezon önceside hortladı.

Erdek Cuğra’da Çizenel Otel ile bitişiğindeki Ener otel’in işletme hakkını alıp 7 milyonluk yatırım ile Erdek’te turizm ve tatil anlayışına ivme katacak Resort Hotel, Gazino, Bar,  Restaurant ve Beach topluluğunu sezona yetiştirme çabası içinde olan turizmci iş insanı Kayra Başaran’a en büyük engel yerel yönetimden geldi.

Arlina Resort tatil merkezi işletmecisi Kayra Başaran büyük umutlarla geldiği Erdek’te geçtiği büyük engelleri kürdan olarak görürken, yerel yönetimin engelini “derede boğulmak” olarak yorumladı.

Erdek’te tatil anlayışına yeni bir soluk getirme adına büyük organizasyonlara hazırlanan Arlina Resort Hotel tatil merkezi akşam mesai bitimi saat 19.00 da yine Belediye Zabıta ekiplerinin motivasyon kırıcı müdahalesine muhatap oldu.

Gazetemiz Manşet’in de tanık olduğu gelişmeler Erdek turizminin geleceğe dönük beklentilerinin engellenmesi müdahalesi bir kez daha Erdek turizminin kimler tarafından Temmuz ayı içine hapis olmasına neden olduğunu gösterdi.

Erdek’te 2 sezon pandemi olumsuzluğu, bar ve disco yetersizliği, mevcut işletmelerin sanat dünyasına açılan dar bakışları sadece Erdek’e tatil için gelenleri değil, Erdek’te yaşayan birçok kimsenin nitelikli bir tatil yaşama adına Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum. Marmaris ve Antalya’ya gittikleri sosyal medyada yapılan paylaşımlarda görülüyor.

“Bu cenaze nasıl kalkar”

Kapıdağ ve Paşalimanı çevresinde bulunan plajların doğal ve otantik yapıları korunurken, bu platolardan yararlanılmasının sağlayacak Cafe-Duş ve WC beklentilerinin karşılanması, Ocaklar sahilinde yeşil örtünün hiç edilerek tatilcilerin deniz-kum-güneş ve taş üçgeni içine hapsedilmesi, Erdek Karbağalı plajı’nın sahipsizliği ve Kapıdağ – Erdek ikilemi ile özleşen Cuğra plajının 50 yıldır insan yaşamı adına tek tuğla konmaması, mevcut kamu kamplarının terk-i diyar etmesine seyirci kalınması bölge ekonomisi adına bacasız sanayi turizm’in göz ardı edilerek umutların yeniden zeytin’e bağlanmasına neden olduğu Erdek'te turizmci köstek değil destek bekliyor, aksi halde Erdek'e tatile gelen gençler akşam eğlence dünyasında enerjisini tüketmek için Avşa'ya bilet almaya devam edecektir.



cem odabaşıoğlu
29.06.2022 12:51:21
Erdek Belediyesi'nin gerekçesinin ne olduğunu da yazsa idiniz, tam bilgi sahibi olabilecektim. Saygılar

Hüsamettin Oral
2.07.2022 19:36:43
Turist gelsin dolar bıraksın istiyorlar fakat yatırımlar sıfır yollar desen berbat halde Erdek Bandırma yolu ne zamandan beri hala bitirilemedi Ülkeye yazık oluyor yazık

Vedat şahin kayhan
4.07.2022 13:36:11
Selam On senedir geliyorum Erdek esnafı çok yoz adama hayırlı işler diyorsun adam alık alık suratına bakıyor neredeyse dükkanında kovacak bunların çoğuda Rumelili bende oralı olduğum için davranışlarına hayret ediyorum.iyi günler dilerim.

Anahtar Kelimeler: bağda olmaz”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı