Bu coşkuyu özlemişiz

Bu coşkuyu özlemişiz

Halkta büyük İlgi Gören 19 Mayıs Ata'yı Anma, Gençlik ve spor Bayramı, iki yıl aradan sonra stat'ta kutlandı.

19 Mayıs Ata'yı Anma Gençlik ve Spor Bayramı Erdek'te Coşkuyla kutlandı. Saat 09.30'da Erdek Cumhuriyet alanında düzenlenen çelenk sunumu, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor  Müdürü Salman Koçu, Milletvekili Ahmet Akın, Belediye Başkanı Burhan Karışık ve Cumhuriyet Savcısı Hamza Çağlayan'ın tören protokolünde yer alması ile başladı.

Gençlik Hizmetleri İlçe Spor  Müdürü Salman Koçu'nun anıt'a çelen sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından alandaki tören sonlandı.

2 YIL ARADAN SONRA 18 EYLÜL STADINDA COŞKULU KUTLAMA

Hava muhalefetine karşı B planı için kapalı spor salonu altarnetifi olan 19 Mayıs Ata'yı Anma Gençlik ve Spor Bayramı tören etkinlikleri, koşulların el vermesi üzerine Erdek 18 Eylül stadında yapıldı.

Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Beraberinde Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Dn. Alb. Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık, Cumhuriyet Savcısı Hamza Çağlayan'ın yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve STK ların bulunduğu protokol tribününden halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor  Müdürü Salman Koçu'nun günün önemini içeren konuşması ile devam etti.

Tören, Atatürk'ün gençliğe hitabesinin okunması ardından tüm öğrencilerin hep bir ağızdan gençlik andı, Anadolu lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Zeybek gösterisi, "O geliyor" şiirinin okunması, Erdek Engelli derneği tarafından hazırlanıp, engelli öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi, 19 Mayıs şiirinin okunması, Erdek A. lisesinin Horon gözterisi, 4x100 mt bayrak yarışı, Tekvando gösterisi, Yüksek atlama gösterisi ve törene Bahriyeli kıyafetleri ile katılan Karşıyaka çok programlı Anadolu lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve final karağrafisi gösterisi ile son buldu.

Özellikle final iki subay eşliğinde halka doğru yürüyen Ata'nın Karoğrafisi tribünlerden dakikalarca alkış topladı.

Büyük ilgi ve coşkuyla izlenen 19 Mayıs Ata'yı Anma Gençlik ve Spor Bayramı yıl içinde düzenlenen spor, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında özel alan öğrencilere ödüllerinin sunulması ile noktalanırken, Kaymakam A. Atakan Atasoy, beraberindeki prokokol üyeleri ile birlikte stada inerek öğrenci gruplarını kutladı.



Anahtar Kelimeler: coşkuyu özlemişiz
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı