BU GURUR HEPİMİZİN!..

BU GURUR HEPİMİZİN!..

KÜÇÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU BANDIRMA KIRMIZI!..

   2013-2014 sezonunda oynamış olduğu tüm resmi karşılaşmaları kazanan küçük takımımız Bandırma Kırmızı Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Bu başarı ile uzun senelerdir büyük bir yatırım ve emek harcanan Banvit Altyapısı`da ilk şampiyonluk kupasına ulaşmış oldu. Başka bir bakış açısıyla ise Banvit için 2013-2014 sezonu ``KUPA MEVSİMİ`` küçükler ile başladı.

2000 ve 2001 doğumlu oyunculardan kurulu Bandırma Kırmızı küçük erkek takımı mücadele ettiği Balıkesir Liginde oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak direk Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanmıştı.  Yoğun bir okul ve antrenman temposuyla bütün sezon Türkiye Şampiyonası için hazırlanan küçükler gerçekleşen  kura  çekimi sonucunda Bursa Final Gençlik, Ankara Anafartalar Spor Kulübü ve  bir diğer Bursa temsilcisi Bosch Spor Kulübü ile D Grubunda  çeyrek final mücadelesi için kıyasıya bir rekabete hazırdı.   Tüm takımların öncelikli hedefi  gruplarında ilk iki sırayı almak ve çeyrek final oynama hakkı kazanmaktı. Bandırma Kırmızı bu zorlu ve uzun yola Ankara Anafartalar Spor Kulübü  karşılaşması ile başladı. Bandırma Kırmızı küçük takımımız turnuvada ki ilk karşılaşmasına oldukça hırslı ve istekli başladı. Birinci periyottan itibaren rakibine oyunda üstünlük sağlayan takımımız ilk yarıyı  Atakan, Mehmet Ali ve Göktuğ ile bulduğu sayılarla 42 – 24 önde tamamladı. İkinci yarıda da sahada aynı istek ve arzu devam ediyordu. Bandırma Kırmızı kaldığı yerden skor üretmeye devam ederken Mert ve Eray’ın etkili savunmasıyla rakibinin de  oyun düzenlerini bozuyordu. Üçüncü periyotta da arada ki sayı farkını açmaya devam eden Bandırma Kırmızı final periyotuna 19 sayı farkla 60 – 41 önde girmeyi başardı. Final periyodunda da oyun kontrolünü elinde bulunduran küçük takımımız turnuvaya farklı bir başlangıç yaparak sahadan 78 – 54’lük skorla galip ayrılıyordu.

İkinci gün rakip Bursa Bosch Spor Kulübü…  Karşılaşmaya Bandırma Kırmızı Eray’ın üst üste sayıları ile başladı. İki takımda tempolu hücum ederken erken atışlardan ve hızlı hücumlardan buldukları sayılarla oyuna ortak oldular. Bandırma Kırmızı ilk yarı Mahmut Can ve Can Muhammed ile bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı ve devrenin son dakikalarını iyi oynayarak soyunma odasına 30 – 29 üstünlükle girdi.  İkinci yarıya sert savunmayla başlayan Bandırma Kırmızı üçüncü periyotta rakibine kolay sayı bulma fırsatı tanımadı. Bu periyotta Mert, Eray, Göktuğ ve Mehmet Ali ile skor üretmeye devam eden Bandırma Kırmızı final periyotuna  56 – 41 önde girmeyi başardı. Final periyodunda oyunun kontrolünü eline alan küçüklerimiz aynı baskılı ve sert savunmasına devam etti.  Eray ile oyun kuran Bandırma Kırmızı hücumlarda istediği pozisyonları bularak arada ki sayı farkını açmaya devam etti ve sahadan 74 – 54 galip ayrılarak turnuvada yoluna yenilgisiz devam etti.

Grupta ki 3.ve son maç, Bursa Final Gençlik. Grup liderini belirleyecek karşılaşmaya Bandırma Kırmızı Eray, Göktuğ, Mahmut Can, Can Muhammed ve Gökberk ilk beşi ile başladı. Sahada ilk 6 dakikada rakibine potayı göstermeyen Bandırma Kırmızı Eray, Gökberk ve Göktuğ  ile sayılar bularak 20 – 0 ‘lık seri ile karşılaşmaya başladı. Periyotun sonlarına doğru temposunu düşüren Bandırma Kırmızı birinci periyotu 25 – 3 önde tamamladı. İkinci periyota Mehmet Ali, Alperen, Atakan, Mert ve Oğuzhan beşiyle başladı. Rakip Final Gençlik ikinci periyot arada ki skor farkını düşürmeye çalışsa da Bandırma Mert ve Oğuzhan ile sayılar bularak üstünlüğünü korumayı başardı. Soyunma odasına 43 – 17 Bandırma Kırmızı üstünlüğü ile girildi. Takımın grubu lider bitirmeye olan inancı ve hırsı  ikinci yarı da sürdü. Bu yarıda da sert savunmasına ve tempolu hücumlarına devam eden Bandırma Kırmızı sahadan 80 – 36 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak D Grubunu yenilgisiz lider olarak tamamladı.

Son 8 takım arasına adını yazdırmayı başaran Bandırma Kırmızı’nın çeyrek finaldeki rakibi bir diğer şampiyonluk adayı takım Anadolu Efes`di.  Grubunu namağlup tamamlayan Bandırma Kırmızı’da sırada ki hedef zorlu çeyrek finali geçmekti. Karşılaşmaya iki takımda oldukça istekli ve konsantre başladı. Bandırma Kırmızı Eray’ın asistleriyle Gökberk ve Göktuğ’dan sayılar bulurken rakip Anadolu Efes Barış ve Burak ile bulduğu sayılarla oyunda dengeyi korudu ve başa baş geçen ilk periyodu Bandırma Kırmızı 15 – 14 önde tamamladı. İkinci periyota rakip Anadolu Efes üst üste sayılarla başladı. Barış Baykal’ın faul atışlarından bulduğu sayılarla öne geçen Anadolu Efes’e Bandırma Kırmızı’da cevap Atakan’dan geldi. Üst üste bulduğu dış atışlarla oyunda dengeyi sağlayan Bandırma Kırmızı soyunma odasına 31 – 34 geride girdi. İkinci yarıda, sahaya karşılaşma yeniden  başlıyormuş gibi çıkan Bandırma Kırmızı üçüncü periyotun başında Mert ve Eray ile bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı. Rakibine yaptığı etkili savunma ile kolay sayı fırsatı tanımayan Bandırma Kırmızı periyot biterken Eray’ın kendi bench’i önünden attığı son saniye basketiyle periyotu 52 – 45 önde tamamladı. Final periyotunda büyük bir heyecan ve yarı final için kıyasıya mücadele vardı. İki takımda yarı final’e kalabilmek için son 10 dakikada tüm kozlarını sahaya sürüyordu.  Anadolu Efes periyodun başında Barış Baykal’ın sayıları ile arada ki farkı kapatırken Bandırma Kırmızı Alperen ile bulduğu sayılarla rakibine karşılık verdi. Bandırma Kırmızı periyodun sonlarına doğru yakaladığı 8 – 0 ‘lık seri ile arada ki sayı farkını tekrar açarak çift hanelere taşıdı ve oyun kontrolünü elinde tutarak sahadan 71 – 61’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Bandırma Kırmızı Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda adını son 4 takım arasına yazdırmış oldu.

Yarı final’de bu sefer rakip 9 Eylül Üniversitesi.  Soyunma odasında final için verilen sözle sahaya çıkan Bandırma Kırmızı’da tek hedef galibiyetti.  Karşılaşmaya Bandırma Kırmızı Göktuğ ve Mahmutcan’ın sayılarıyla 6 – 0’lık seri ile başladı. Karşılaşmanın başından itibaren oyunda kontrolünü elinde bulunduran Bandırma Kırmızı yaptığı sert savunmayla da rakibinin oyun düzenini bozdu ve birinci periyodu 24 – 10 önde tamamladı. İkinci periyotta iki takımda karşılıklı sayılarla başladı. Bandırma Kırmızı bu periyotta arada ki skor avantajını iyi kullanarak soyunma odasına 45 – 32 önde giden taraf oldu. Üçüncü periyotta da kaldığı yerden devam eden küçük takımımız yaptığı sert savunma ile 9 Eylül Üniversitesine kolay sayı bulma fırsatı tanımadı. Üçüncü periyotun ortalarına doğru arada ki sayı farkını açan Bandırma Kırmızı son periyota  63 – 41 önde başladı. Final periyotuna Eray ve Mert’in sayıları ile başladı. Bu periyotta arada ki sayı farkını koruyan  Bandırma Kırmızı baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 25 sayı farkla 79 – 54 galip ayrılarak final’e adını yazdırmayı başardı. Soyunma odasında büyük bir coşku ve sevinç vardı. Turnuvanın başında konulan hedefe sadece 1 maç kalmıştı. 

Final Karşılaşması_Bandırma Kırmızı – Tofaş. İki takımda şampiyonluk için sahadaydı. Karşılaşmaya Bandırma Kırmızı Eray ve Can Muhammed’in sayılarıyla 4 – 0 önde başladı ve rakip 20.saniyede mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü Can Muhammed ile sayılar bulmaya devam eden Bandırma Kırmızı arada ki sayı farkını açarak skoru 18 – 4’e getirdi.  Birinci periyodu 22 – 8 önde tamamlayan Bandırma Kırmızı ikinci periyota da etkili başladı. İkinci periyotta da Atakan ile bulduğu sayılarla farkı açarken Mert’in etkili savunmasıyla da rakibine kolay sayı fırsatı tanımadı ve devre 39 – 19 Bandırma Kırmızı üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya da Bandırma Kırmızı şampiyonluk inancı ile başladı. Üçüncü periyotta Bandırma Kırmızı hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla arada ki farkı 50 – 27’ye getirdi ve Tofaş tekrar mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde Bandırma Kırmızı dış şutlarda isabet bulmaya devam etti ve son periyota  57 – 36 önde başladı. Final periyotunda oyun kontrolünü elinde bulunduran Bandırma Kırmızı tüm oyuncularına süre verme fırsatı buldu. Karşılaşmanın sonlarına doğru Tofaş hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla arada ki farkı kapatmaya çalışsa da Bandırma Kırmızı tarihi bir başarıya imza atarak sahadan 74 – 61’lik skorla galip ayrıldı ve Türkiye Şampiyonu oldu.

      Karşılaşma sonrası haklı bir sevinç ve gurur yaşayan küçükler için verilen emeklerin karşılığı olan ``Şampiyonluk Kupasını`` alma zamanı gelmişti. Banvit`in altın çocukları tüm coşkularına rağmen Soma`da yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan maden faciasında vefat edenleri ve acılı ailelerini unutmadılar. Bandırma Kırmızı`lı oyuncular kupa törenine şampiyonluk tişört`ü yerine ``BAŞIMIZ SAĞOLSUN`` yazılı tişörtlerle çıkmayı tercih ettiler. Tüm Bandırma`ya ve Banvit ailesine büyük bir gurur ve mutluluk yaşatan şampiyonluk böyle geldi. DARISI DAHA NİCE KUPA VE ŞAMPİYONLUKLARA...

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı