Bu Leyleğin Nüfus planlamasından haberi yok

Bu Leyleğin Nüfus planlamasından haberi yok

Yeni Ziraatli köyünün Köy meydanındaki Elektrik direğinin üzerini mesken tutan bir leylek ailesi, her yıl aksatmadan ziyaret ettiği köydeki yuvasını bulamasa da, tekrar yuva kurup, Yavru çıkartıp, Yavrularını uçurduktan sonra köyü terk ediyor.

Uzun yıllardır devam eden bu göç sonrası TEDAŞ yetkilileri tarafından yuva yıkılma harekatı ile ortadan kaldırılmasına rağmen Yeni Ziraatli Leyleğinin buyıl yine köye gelerek ayni Direğe yuva yapması köylüleri de şaşırttı.
Ziraatlililer sadece bir çift olan Koloninin, Heryıl iki yavru yaparken bu yıl dört yavru yapmasını ise büyük bir hayret ve şaşkınlıkla izliyor.
Köylüler sadece bir leylek ailesinin geldiği köylerinde, Yıkılan yuvanın yeniden kurulması çalışmasının zaman kaybına neden olduğu gerekçesi ile Leyleğin bu yıl, Standart ı bozarak 4 yavru yaptığına inanıyorlar.
Gelecek yıl aileyi genişleterek, Daha çabuk yuva kurmayı planlayan Yeni Ziraatli leyleğinin böylece aile meclisini genişleterek standart leylek kolonisi nüfus planlamasının bu yıl bu gerekçe ile uygulanmadığına inanıyorlar.
Yeni Ziraatlililer, Şayet gelecek yılki göç te köylerine 4 leylek gelirse, Leylek Nüfus planlamasının bu gerekçe ile ihlal edildiğine inanacaklar ve bundan sonraki üremelerin çoğalarak köylerinin Leylek köyü haline gelmesi hayalini kuruyorlar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı