Bu Liman'a bu yol !...

Bu Liman

Çelebi para, vatandaş çile topluyor...

Yeri geldiğinde limanı ile övünen Bandırma, Liman kaynaklı olumsuzlukları yaşadıkça Liman'a olan sempatisini bir bir kaybediyor.

TCDD Bandırma limanının kuru yük tahmil tahliye limanı olarak yıllardır kente verdiği çevresel olumsuzluk, Özelleştirilerek "Çelebi" olması noktasında konteynır taşımacılığına yöneleceği noktasındaki söylemler sözde kaldı.

Tozayarak kenti istila eden kapmalarla yapılan dökme işlemi yetmiyor gibi, son yıllarda hiçbir limanın kabul etmediği Canlı hayvan ithalatına adres gösterilmesi yaşanan trajediyi toplum adına hat safhaya taşıdı.

Çevremizde sanayi yapılaşması hızla büyüyor. Bir birinden etkin kuruluşların Çelebi Liman ile olan bağlantıları, sevkiyatta büyük avantajlar oluştururken henüz kimin olduğu belli olmayan Liman yolu ile Çelebi Liman'a indirilen Rüzgar Gülü Kanatları yeni bir olumsuzluğun nedeni oldu.

Gerekli yol düzenlemesi olmadığı için, Çelebi Liman'a ulaşmakta bir hayli müşkülatın yaşandığı Yeni mahalle Hastane kavşağı ile Çelebi Liman arasındaki 2 km lik mesafenin saatlerce aşılamaması, yolda beklemek zorunda kalan araçların milyonlarca liralık yakıt harcayıp, zaman kayıplarına neden oluyor.

35-40 mt bulan devasa kanatların doğrudan ve seri olarak Liman'a ulaşmasını sağlayacak düzenli bir güzergahın olmaması Bandırma'nın Liman ile yaşadığı olumsuzlukların daha çok devam edeceği görülüyor.

Bu arada Liman'ın tüm bu olumsuzluklarına karşın bir tek olumlu yönü olan FERİBOT seferleri ne yazık ki birilerinin iki dudağı arasından zaman aşımı + zaman kaybı ve muhatapsızlık sonucu Bandırma ve çevresinin İstanbul ile buluşmasının önünde kör duvar gibi duruyor.



Anahtar Kelimeler: Liman' !...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı