Bu sese kulak verin!...

Bu sese kulak verin!...

Ayyıldız mahallesi sakinleri, Kamyon sorununu kendi yöntemleri ile yol kapatarak aşıyor.






Bandırma
`nın her geçen gün büyüyerek gelişen Ayyıldız mahallesi beraberinde problemlerin  çözümsüz mecrahı haline geldi.


Geçmişte Bandırma Şehir çöplüğü ve Depolama alanı olarak gösterilen bu bölgede tahmil tahliye yapan kamyonların  yarattığı olumsuzluk çevre halkın şikayet etmesi ve ağır tonazlı korunaksız kamyonların imar alanları içinden geçmelerini önleyen belediye kanunu gereği Merinos kavşağını geçtikten sonra altarnetif güzergah belirlenmesine karşın, kamyonların yakıt maliyetini öne sürerek mahalle içinden geçmek istemeleri bölge halkı üzerinde infiale neden oldu.

Ayyıldız mahallesinde kendi yollarını oluşturup ana girişte 2028 numaralı sokağı kullanan Kamyonlar mahalle halkının yola barikat kurması ile gergin bekleyişe neden oldu.
Kamyon mağduru Ayyıldız mahallesi halkı, kamyon sahipleri tarafından yapılan maliyet hesapları nedeni ile yuttukları tozlardan solunun yolları enfeksiyonu rahatsızlıklarının yanı sıra buna bağlı olarak alarjik cilt hastalıklarının belirti göstermeye başladığı belirtilerek, kentlerde Hiçbir cadde ve sokağın üzeri açık tozuyan yük kamyonlarının insafına bırakılmadığı kaydedildi.

Ayyıldız mahallesinde mevcut liman yolu güzergehından geçişlerin yasaklanarak, Edincik yolundan altarnetif yol açılmasına rağmen hala ayyıldız mahallesinde sokak aralarının kullanılmasının halk sağlığını nedenli etkilediğini ilgililerinde görüp değerlendirmede bulunduklarını kaydeden mahalle sakinleri, Mübarek Ramazan ayında tuttukları orucun esareti altında kendilerine böyle zulüm çektirenlerin müslüman olamayacağı ifade edildi.
Ayyıldız mahallesi sakinleri nakliyatçıların kendi olanakları ile yaptıkları 2028 sayılı sokağı trafiğe kapatarak daha fazla mağdur olmak istemediklerini belirttiler.







varoş
9.08.2012 23:46:00
haberi sedat bey görsün halk ne kadar memnun nasıl hizmet yapılıyor anlar her halde yoruma gerek bile yok haberi yapanlara saygılar kaleminiz saglam olsun

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false