Bu yıl sınıflar 100 kişi olacak

Bu yıl sınıflar 100 kişi olacak

Şimdi yeni sistemden kaynaklanan bu en temel soruna çözüm aranıyor.




Öğretmenler yandı! Bu yıl sınıflar 100 kişi

Yeni eğitim yılı ilklerle başlıyor. Eğitimin yeniden yapılandırılması anlamına gelen değişiklikler, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Okula başlama yaşının aşağı çekilmesiyle birlikte birinci sınıfta okuyacak çocukların sayısı ciddi oranda arttı. Şimdi yeni sistemden kaynaklanan bu en temel soruna çözüm aranıyor.

12 yıllık zorunlu eğitim dönemi 17 Eylül`de başlıyor. Yeni eğitim sistemi, pek çok değişikliği ve "ilk"i içeriyor. İlkokul 4 yıla iniyor, eskiden 3 yıl olan ortaokullar da 4 yıla çıkıyor. İlköğretimin sonunda mesleki eğitime geçiş yapılabilecek. Okula başlama yaşı 5,5`e çekildi.
ZAMAN Gazetesi`nin manşet haberine göre askerî vesayeti yansıttığı eleştirisine neden olan milli güvenlik dersleri kaldırıldı. 8 yıllık eğitim nedeniyle aynı ortamda ders gören minikler ile büyük öğrencilerin ders ortamları ayrıldı. Ancak, bütün bunların yanında, kapsamlı değişikliklerin bir arada yapılması, birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Özellikle okula ilk kez adım atacak 5,5 yaşındaki çocukların durumu velileri endişelendiriyor. Aralarında yaş farkı olan çocukların aynı sınıfta ders görecek olması, büyük şehirlerde yaşanacak derslik sıkıntısı en temel sorun. İstanbul`un bazı semtlerinde sınıf mevcutlarının şimdiden 100`ü aşması, ikili öğretimden dolayı okulun çok erken başlayıp, geç saatlere kadar devam etmesi de çözüm bekleyen konuların başında geliyor.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli