Bugün 19 Eylül Gaziler günü

Bugün 19 Eylül Gaziler günü

``Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır...``





19 Eylül Çarşamba bugün Gaziler günü. Tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de bugün Cumhuriyet alanında düzenlenecek resmi törenle Gaziler günü kutlanacak.
Bandırma da yaşayan Kore ve Kıbrıs gazilerinden oluşan ``Muharip Gaziler`` yani savaşa bizzat katılmış asker kişiler ve Vatani görevini ifa ederken çeşitli nedenlerle yara alarak takavite ayrılmış malul gaziler bulunmakta.



BAŞKAN PEKEL'İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNܔ MESAjI…


Bu anlamlı günde, dün gelen ve yüreğimize yine ateş düşüren 7 şehidimizin ve 63 yaralı askerimizin haberiyle yine kahrolduk. Terörü bir kez daha lanetliyor, tüm ulusumuza ve şehit ailelerine başsağlığı, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Bugün bu güzel ülkede özgür ve huzurlu yaşayabiliyorsak bunu, vatan için, bayrak için gözünü kırpmadan ölüme giden kahramanlara borçluyuz.


Bu kahramanların bazıları şehitlik mertebesine, bazıları gazilik onuruna ulaştılar. Hepsi ulusumuz için paha biçilmez değer taşıyan bu yüce insanlar, dünya durdukça kalbimizde yaşayacaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgelerindendir.

Vatan ve özgürlük dendiğinde bizler için şehitlerimizle birlikte çok özel bir yeri olan kahraman gazilerimize de sonsuz minnet duyuyoruz. Canı pahasına sürdürdükleri vatan savunmasında gözünü kırpmadan ölümün kucağına atlama cesaretine sahip o kahramanlar, Büyük Kurtarıcımız ATATÜRK'ün de gururla taşıdığı gazilik onuruna eriştiler. Eğer nasip olsa bu yolda şehit olmaktan da asla çekinmezlerdi.

Sevgili gazilerimiz, vatan için feda ettiğiniz bedeninizin her parçası, ülkemizin aydınlık geleceğini kuruyor. Böyle yüce bir amaç için yapılan özveri elbette çok anlamlı. Size olan şükran borcumuzu hiçbir şekilde ödeyebilmemiz mümkün değil. Ama sizlerin ulusun her bireyinin kalbinde çok özel bir yeri olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

Atatürk`e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilişinin anısını yaşatan Gaziler Günü`nü bu düşüncelerle kutluyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, aramızdan ayrılanlara Tanrı'dan rahmet  diliyorum.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı