Buket Uzuner, edebiyatı anlattı

Buket Uzuner, edebiyatı anlattı

Uzuner:”Ülkemizde en çok 300 bin kişi kitap okuyor”





23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Edebiyat, hayatımızı nasıl değiştirir?” konusunda düşüncelerini açıklayan yazar Buket Uzuner, Türkiye'de, yalnız 300 bin kişi kitap okuyor. Bu sayı hiçbir zaman 400 bine çıkmıyor. 35 yaşın üzerindeki erkekler, okumayı bırakıyor” dedi. Bu nedenle ülkemizde Çok satanlar listesi”ni saçma bulduğuna dikkati çeken Uzuner, şunları söyledi:

Dünyada, ‘edebiyat yapmak' sözünün hakaret anlamında kullanıldığı tek ülkeyiz. Okumayı sevmeyen bir toplumuz. Bu ortamda kitap yazmanın zorluğu tartışılmaz. Her romanın bir meselesi olmalıdır. Ben de meselesi olan romanlar yazıyorum. İyi edebiyat, çağına ayna tutan yapıtlardan oluşmalıdır.”

Günümüzde Türk toplumunun espriden anlamadığını öne süren Uzuner, İşte değerli sanatçımız Fazıl Say'ın başına gelenler ortada. Her şey siyasi. İnanılmaz bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

Belediye nikâh salonunda gerçekleşen söyleşinin ardından Belediye Başkanı Sedat Pekel, yazar Buket Uzuner'e bir plâket ve buket verdi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli