Burcu öğretmen melek oldu

Burcu öğretmen melek oldu

Bandırma Yeni Sığırcı kırsal mahallesi (Gaberdey) kuruluşundan bu güne böylesine bir cenazeye tanık olmadı.

Bandırma Yeni Sığırcı kırsal mahallesi (Gaberdey) kuruluşundan bu güne böylesine bir cenazeye tanık olmadı.

Yüzyılın en büyük felaketi sayısız aileyi acıya gark ederken, Dünya'yı kaplayan hüzün paylaşımının tipik bir örneğini bugün Yeni Sığırcı (Gabardey) kırsal mahallesinde yaşandı.

Yeni Sığırcı, eski Muhtarlarından Nurten & Recep Gümüş çiftinin büyük kızları Buse Demirel eşi Mehmet Ali Demirel’in işi dolayısı ile Hatay’da yaşıyordu.

Küçük kardeş olan İngilizce öğretmeni Burcu Gümüş ise Bandırma Özel Amerikan Kolej’de İngilizce öğretmeni olarak görev yaparken 2022-2023 Eğitim döneminde Hatay’dan bir özel eğitim kurumu ile anlaşma yaparak çalışma hayatını ülkemizin bu güzide kentine taşıdı.

Gülmüş ailesinin göz nuru iki kızlarının Hatay, yaşamını seçmeleri haklı olarak Nurten & Recep Gümüş çiftinin sık Hatay programı yapmalarına neden oldu.

Gümüş ailesinin yeni yaşam coğrafyası Hatay’ın Asrın felaketi ile yıkılması Mehmet Ali & Buse Demirel, Recep & Nurten Gümüş ve küçük kızları, İngilizce Öğretmeni Burcu Gümüş (28) ailece göçük altında bıraktı.

Nurten Gümüş pazartesi, Buse Demirel ile Babası Recep Gümüş Çarşamba günü sağ olarak göçük altından alınırken, Burcu Gümüş bu kadar şanslı değildi. 

Eniştesi Mehmet Ali Demirel ile hayatını kaybeden Burcu öğretmen için bugün Yeni Sığırcı kırsal mahallesinde cenaze töreni düzenlendi, öyle bir katılım oldu ki, köy kuruluşundan bugüne ilk kez bu denli kalabalık bir cenaze törenine tanık oldu.

Burcu Gümüş’ün cenazesi önce evinin önüne getirildi. Yaklaşık 500 kadının bulunduğu evinin önünde tabut açıldı Anne Nurten, abla Buse son kez Burcu ile yüzleşti. Tabut kapatıldı. Müftü Vekili Cemalettin Torun yüreklere su serpen konuşması ardından helallik aldı. Daha sonra 300 mt lik mezarlık yolu Burcu’nun tabutu arkasında yürüyen cemaat ile doldu. Katılımcıların  bir ucu köyde, bir ucu ise kabristandaydı.

Yeni Sığırcı kabristanlığı önündeki musalla taşına konulan Burcu’nun tabutu ardında saf tutan yaklaşık 2500 kişilik cemaat, cenaze namazını kılıp helallik verdi.

Yeni Sığırcı’da gün boyu yaşanan hüzün, Burcu’nun toprağa verilmesi ile elbette bitmedi. Gümüş ailesi için yaşamadan ölen kızları Burcu’nun evlat acısı herkesin içini acıttı.

Baba Recep Gümüş ise Adana’da hastanede Afet'ten kaynaklanan kangren dolayısı ile bir kolunun kesildiği, ayaklarında ve ciğerlerinde de problem olmasından dolayı tekrarı olmayan bu veda da bulunamadı.



Anahtar Kelimeler: Burcu öğretmen melek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı