Burcu,Adıyla`da, tadıyla`da körfezin gururu oldu

Burcu,Adıyla`da, tadıyla`da körfezin gururu oldu

Ramazan sofralarının değişmez lezzeti Borcu`dan Dünya pazarına 300 çeşit ürün







DÜNYA RAFLARINDAKİ GURURUMUZ BURCU'DAN, 300 DEĞİŞİK ÜRÜN


Burhaniye Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bahadır, Burcu Gıda Dünya pazarlarına 300 değişik ürün sunuyor.Sanayici ile anlaşmayan çiftçiler yine kaybetti. Çiftçi kurnazlığı tutmadı” dedi.

Burcu Gıda'nın Dünya pazarlarına 300 değişik ürün sunduğunu belirten Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bahadır, Körfezde bu yaz havaların çok sıcak gitmesi domates verimini yüzde 30–40 oranında düşürdü ama bizimle anlaşma yapan çiftçiler kazanırken ‘Çiftçi kurnazlığı yapanlar ürününü ucuza verdi ve çiftçi kurnazlığı tutmayıp, kaybetti” dedi.



ÇÖL SIÇAKLARI” DOMATES ÜRETİMİNİ DÜŞÜRDÜ


Yaz mevsimi içerisinde gelen Çöl Sıçakları” nedeni ile domates üretimi ve rekoltesinde dönüm başına 8-10 ton üretim yerine 5-6 ton gibi yüzde 30–40 oranında düşme olması nedeni ile sanayici ile anlaşmalı ekim yapan çiftçilerin kazandığını, diğer çiftçilerin büyük ekonomik kayba uğradığını vurgulayan Burcu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bahadır, çiftçilerin planlı ekim ve üretim yapmaları ile karlı çıkacakları tavsiyesinde bulundu.



SANAYİCİ İLE ANLAŞMA YAPAN ZARAR ETMEZ”


Sanayici domatesi 20 KRŞ' tan alırken serbest piyasada domates 15-16 kuruştan satıldı. Bu sene verim fazla olsaydı domatesin kilogramı 10 KRŞ'a kadar düşerdi, çiftçilerin bu zararlardan koruyacak olan tek projenin sanayici ve fabrikalar ile anlaşma yapıp onlara güvenmeleri gerekir. Bu nedenle zararlarından kurtulma olanağını yakalayabilirler ve zarar etmezler” diyen Başkan Cemil Bahadır, Bu yılkı beklenen rekoltede düşme olmadığını, hatta Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi olarak ihtiyaç fazlası domates aldıklarını ifade etti.



25 BİN KİŞİLİK BİR BURCU AİLEYİZ


Domates ve biber salçası başta olmak üzere, ketçap, mayonez, konserve, haşlama, hazır yemek, sos, turşu, zeytin gibi ürünlerle geniş ürün portföyüne sahip olduklarını açıklayan Burhaniye Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bahadır, ilk olarak 1982 Yılında 600 metrekarelik bir alanda kurulan fabrikanın, bu gün 150 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Burhaniye'deki işletmede 500 kişinin çalıştığı ve yaz sezonu içerisinde ise 1000 kişinin çalışması yanında genel toplam olarak 3 bin kişinin aktif olarak 7/24 saat çalıştıklarını açıklayan Cemil Bahadır, Biz 300'ü bulan kadrolu personel ile her yıl yüzlerce mühendis, teknik eleman vasıflı ve vasıfsız işçi çalıştırmaktayız. On binlerce çiftçi ailesine ‘Sözleşmeli Tarım' yaptırmakta bu çiftçilerin ihtiyacı olan Tohum, Fide, İlaç, Gübre ve nakit avanslarını karşılayarak ilçe ekonomisiyle birlikte tüm körfez ekonomisini canlı tutmaktayız. 20 – 25 Bin kişilik büyük bir Burcu Ailesi oluyoruz” dedi.



DÜNYA PAZARLARINA 300 DEĞİŞİK ÜRÜN SUNUYORUZ”


Burcu Gıdanın, yılda 80–90 bin ton domates, 20 bin tona yakın bamya ve fasulye ürünleri yanı sıra 4 bin ton bakliyat işlediği bilgisini verildi.

Burcu Gıda bu ürünlerle yaklaşık olarak Dünya pazarlarına 300 değişik ürün sunduğunu gururla anlatan Bahadır, Körfez halkımızın ve Burhaniye'mizin iyi bilmesi lazım ki artık ‘Burcu Gıda Konservecilik' yönetimin malı olmaktan çıkıp, Körfeze mal olmuş, altın yumurtlayan tavuk olmuş bir kuruluş olduğunu ifade etti.







Hacer Aslantaş(Gezer)
3.12.2022 19:15:05
Merhaba Takipteyim 1991-1993 arası Burcu Konserve fabrikasında Gıda Mühendisi olarak çalıştım Kuzenim Merve Aslantaş Gıda mühendisi olarak kurumunuzda çalışmak istiyor Cv göndermiş Görüşmeye davet ederseniz sevinirim Saygılarımla Hacer (Aslantaş ) Gezer

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli