BURHANİYE ORGANİK PAZAR

BURHANİYE ORGANİK PAZAR

Burhaniye ilçesinde Pazartesi günleri kurulan Burhaniye Pazaryerinde "Organik Pazarı" hizmete girdi.

Burhaniye ilçesinde Pazartesi günleri kurulan Burhaniye Pazaryerinde "Organik Pazarı" hizmete girdi. Burhaniye Belediye Başkan vekili Sevda Padem, ‘Organik Pazarın’ gelişmesi, tanıtılması yanında diğer köylerinde bu çalışmaya katılması için özel çalışma yapacaklarını ifade etti.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Pazartesi günleri kurulan Burhaniye Pazaryerinde tamamı köylülerce üretilen organik ürünlerin satıldığı " Burhaniye Organik Pazarı" hizmete başladı.

Burhaniye’de oluşturulan "Burhaniye Organik Pazar"da pilot bölge olarak seçilen Kırtık Köyünün Sinekli Yaylasında hiç bir kimyasal gübre kullanılmadan üretilen yüzde yüz organik meyve ve sebzeler satıldığı bilgisini veren Belediye Başkan vekili Sevda Padem “Amacımız tüketiciyi yeniden organik ürünlerle tanıştırmak ve üreticinin de para kazanmasına katkıda bulunmaktır. Her hafta Pazartesi günleri yüzde yüz organik ürünlerin bulunduğu meyve ve sebzeler Burhaniye Organik Pazarı`nda halka hizmet verecek. Ümit ediyorum ki hem üretici, hem de tüketici olmak üzere her iki tarafta bu işten memnun olacak" dedi.  

Burhaniye Organik Pazar’ında tamamı organik ürünlerini satan Kırtık Köylülerinin de ürünlerine gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduklarını açıklayan ve bugün açılışını yapan Burhaniye Belediye Başkan vekili Sevda Padem, ‘Organik Pazarın’ gelişmesi, tanıtılması yanında diğer köylerinde bu çalışmaya katılması için özel çalışma yapacaklarını ifade etti.

Burhaniye Organik Pazarı için düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan vekili Sevda Padem, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, AK Parti İlçe Başkanı Onur Bedir, Burhaniye Belediyesi Özel Kalem Müdürü Merve İnan, Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider, Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, Kent Konseyi Üyesi Meziyet Narin ve birçok vatandaş katıldı.            ENVER DOLGUN



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı