Bursa bu düğünü konuşuyor

Bursa bu düğünü konuşuyor

Paralelcilerin zirve yaptığı, iddia edilen düğüne A. Edip Uğur baş konuk oldu.

 

?Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kızı Zeynep Kurtulan´ı Osmangazi Belediyesi´nden istisnai kadrodan memur yaptığı Sıtkı Onuk ile evlendirdi. Belediye Pazar alanındaki nikâha, birbirinden ilginç isimler katıldı.

?Paralelci Profesör Nevzat Yalçıntaş ile Bülent Arınç, onur konuğu olarak katıldıkları törende şahitlik yaparken, diğer şahitler ise Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu.

?Çiftin nikâhını kıyması beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Başkanı Cemalettin Torun ise törene Arınç ve Yalçıntaş ayrıldıktan sonra katıldı. Torun ve Altepe, Arınç´la görüntü vermemek için adeta köşe kapmaca oynadı.

Bursa´da AK Parti İl Başkanlığı ve bazı belediyelerin paralel yapıyla mücadelede pasif davranması eleştirilere neden olurken, daha ileriye gidip paralelcilerle kol kola giren belediye başkanlarının olması ?tuz koktu? sözünü akıllara getiriyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan kızının düğününde paralelcileri onur konuğu yaparken, damada da aile dostu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayatının hediyesini vererek istisnai kadrodan memuriyet yolunu açarken, gelinen noktadaki vahamet de gözler önüne seriliyor.

PARALEL PROFESÖR BAŞ ÜSTÜNDE

Mustafakemalpaşa´da icraatları ve söylemleri ile adeta Ak Parti ile farklı bir çizgide yürüyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, paralel yapıya yakın isimlerle ilişkilerini de sıkı bir şekilde sürdürüyor. Son genel seçimler öncesi paralel yapının tüm medya organlarına çıkarak Ak Parti´ye oy vermeyeceğini ballandıra ballandıra anlatan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş´a daha önce ödül veren Sadi Kurtulan, bu kez kızının düğününde kendisini onur konuğu olarak ağırlayıp, nikâh şahidi yaptı. Paralelci Profesör Yalçıntaş´ın başında olduğu Aydınlar Ocağı´nın Mustafakemalpaşa temsilciliğinin başkanlığını da hali hazırda yürüten Kurtulan, şahit olarak bir başka tartışmalı isim olan Bülent Arınç´ı da ağırladı. Arınç, nikâhta yaptığı konuşmada Sadi Kurtulan´dan ?dava arkadaşım? diye bahsetti.

DAMAT KIYAK KADRODAN MEMUR

Kurtulan´ın Adanalı olan ve kısa bir süre önce Bursa´ya gelen damadı Sıtkı Onuk, Osmangazi Belediyesi´nde istisnai kadrodan devlet memuru yapıldı. Aralarında su sızmayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´a damadı için ricacı olan Kurtulan´ı kırmayan Dündar, müstakbel damadı istisna kadroya aldı ve memuriyetinin önünü açtı. Böylece Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar, Sadi ağabey diye hitap ettiği Sadi Kurtulan´a düğün hediyesi olarak damadına kıyak memuriyet hakkı vermiş oldu.

TORUN VE ALTEPE´DEN KÖŞE KAPMACA

Kurtulan´ın kızı Zeynep´in nikâhını kıymak için söz aldığı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile AK Parti´nin tartışılan İl Başkanı Cemalettin Torun, nikâh törenine geç katıldılar. Bu nedenle Başkan Sadi Kurtulan kızının nikâhını kendisi kıydı. Altepe ve Torun, Bülent Arınç ve

Yalçıntaş´ın ayrılmasının ardından nikâh salonuna gelerek hem Kurtulan´ı hem de genç çifti tebrik etti. Altepe, Kurtulan´ı kırmayarak harmandalı da oynadı. Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Dündar´ın karşılıklı oyunu salonda büyük alkış aldı.

KİRA BEDELİ BELİRLENEMEDİ

Sadi Kurtulan, kızının nikâh töreni için Belediyeye ait Kapalı Pazar Yerini seçti. Daha önce bu tür bir organizasyona kiralanmadığı için alanın kirası şimdilik belirlenemedi ve ödeme yapılmadı. Nikâhta 400 kilo daha eti dağıtıldığı öğrenildi. Törenle ilgili önemli bir iddia da Kurtulan´ın bir tatlı firmasından aldığı tatlıların paketlenmesi için belediye personelini cumartesi işe çağırdığı ve gün boyu personelin tatlı paketlediği yönünde. Yine Pazar alanının altında işletmeye verilen otoparkında o gün için kapatıldığı, kiracıya ödeme yapılmadan otoparkın düğüne gelenler tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor. Kurtulan, nikah için 8 bin adet davetiye bastırıp dağıttı. Törenin ikinci bölümü ise damadın memleketi Adana´da yapılacak. 16 Nisan tarihinde Adana´da yapılacak düğünün programına da davetiye de yer verildi.

YALÇINTAŞ´TAN AK PARTİ´YE AĞIR SÖZLER

Ak Parti´nin kurucularından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın hocalarından olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, paralel yapıya dair yakınlığını her fırsatta sergileyen bir isim olarak biliniyor. Son genel seçimler öncesi paralel yapının yayın organlarına çıkan Yalçıntaş, Ak Parti´ye oy vermeyeceğini açıklamıştı. Yine Yalçıntaş bir konuşmasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı zulüm yapmakla suçlamıştı. Ak Parti´yi, ?tekerleği kırık araba?ya benzeten Yalçıntaş, FETÖ´ye de konuşmalarında destek atarak, adeta yapıyı savunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın başbakanlığı döneminde ofisinin dinlemesini de bir komplo teorisi olarak yorumlayan Yalçıntaş´ın şu ifadeleri akıllar kaldı: ?Mesela dinlenme meselesini ele alalım. Başbakan´ın çalışma ofisinin böcekle dinlendiği ifade edildi. Ama bununla ilgili 17 Aralık´a kadar hiçbir şey yapılmadı. Böyle şey olur mu? Bunun cevaplandırılması lazım. Ondan sonra bu hadiseyi yapanların peşine düşün. Peki, bunlara isnat edilen suç nedir? Dinleme. Dinlemişlerse şayet niye dinlemişler? Bu yapılmışsa büyük bir suçtur. Bunlar ticari yani satılan bilgiler haline geliyor. Bu bilgileri kim satın alır? Belki de Türkiye´yi karıştırmak isteyen yabancı eller vardır. Var mı, açıkladılar mı bir şey. Ara sıra İsrail lafı geçti. Somut olarak bir şey açıklanmadı. Bunun tespiti lazım. Bunun belgelerle ortaya konması lazım.?

FETÖ MEDYASINDAN SALDIRDI Yalçıntaş, kısa bir süre önce, FETÖ´nün tetikçi gazetesi ?Özgür Düşünce?te konuştu, ve oradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a saldırdı. 17-25 Aralık FETÖ´nün darbe girişimi olmasına rağmen Yalçıntaş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 17 Aralık´tan hemen sonra istifa etmesi gerektiğini savunup, ?Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti. Kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey´e görev verilecekti? diyerek, FETÖ´nün darbe girişimini perdelemeye çalıştı.

YALANLARLA PERDELEMEYE ÇALIŞTI

FETÖ´nün ?darbe girişimi?ni ?yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını Erdoğan örttü? yalanıyla perdelemeye çalışan Yalçıntaş´ın FETÖ´ye nefes verdiği sözleri şöyle: ?Benim reaksiyonum açıktı. Böyle hallerde yapılacak iş basittir. Bütün Batı demokrasilerinde aynı şey yapılır; Başbakan istifasını verir. Çünkü söz konusu kişiler Başbakan´ın mesai arkadaşları. Hukuki

takibin tarafsız ve rahat olabilmesi için Başbakan istifa eder, yeni kabineyi de Abdullah Bey ona verecektir zaten. Somut delillerin çıktığı kişiler sanırım 3 bakandı. Büyük ızdırap duydum o isimlerle ilgili iddialardan dolayı. Ama annemin bir lafı var, ?Kanı kanla yıkamazlar, kanı suyla yıkarlar.´ Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti, kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey´e görev verilecekti.?

KAYNAK-http://sehirmedya.com/bursa-bolge/bursada-tuz-koktu/

 



Anahtar Kelimeler: Bursa düğünü konuşuyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı