Bursa Valisi Küçük´ten Darbe gecesi

Bursa Valisi Küçük´ten Darbe gecesi

Bursa Vali İzzettin Küçük darbe gecesini gazetecilere anlattı

Bursa Valisi İzzettin Küçük, darbe girişimi gecesi Bursa´da yaşananları, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulunun ziyaretinde gerçekleşen sohbette anlattı.

/resimler/2016-8/11/1411527529136.jpg

İlk iş olarak darbecilere karşı çıkılması ve Bursa genelinde asayişin sağlanması için çaba harcadığını ifade eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, ?Öncelikli hedefimiz millet iradesine karşı yapılan bu girişime direnmek ve kent genelinde asayişi sağlamak oldu. Kısa sürede büyük başarı gösterdik ve yönetimi hiç kaybetmedik. Kendisini sıkıyönetim komutanı ilan eden, direnen birkaç sözde askeri etkisiz hale getirdik? dedi.

Darbe girişimi sonrası Bursa´da binlerce kişinin sokağa çıktığını, bunun demokrasi adına örnek ve fedakârca bir hareket olduğunu kaydeden Bursa Valisi İzzettin Küçük, Jandarma Bölge Komutanı ve Bursa Emniyet Müdürü ile görüşerek, darbe girişiminde etkin rol oynayan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş´un gözaltına alınması talimatını verdiğini söyledi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, darbe girişimine karşı büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına da, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı aracılığıyla teşekkür etti.

Darbe girişimi gecesi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu toplantısı nedeniyle Ağrı´da olduğunu ifade eden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, Türk basınının örnek bir çalışma sergilediğini ifade etti.

15 Temmuz gecesi Ağrı´da ilk iş olarak FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sırasında, TGK başkan yardımcıları ile birlikte Ağrı Valisi Musa Işın´a destek vermek amacıyla makamına gittiklerini kaydeden TGK Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, ?Ertesi gün Başkanlar Kurulu toplantımızı tek maddeli gündemle topladık. Ağrı´da bulunan 74 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ağrı Valisi Musa Işın´la birlikte tek yürek halinde darbeye karşı olduğumuzu içeren bildirimizi okuyarak kamuoyu ile paylaştık? dedi.

Darbecilerin, kendilerini hala 1980´de zannedip TRT´den bildiri okumakla darbe yapacaklarını zannettiğine dikkat çeken Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Oysa bu ülkenin yurtsever bir medyaya sahip olduğunu unutmuşlardı. CNN Türk´le başlayan kıvılcımı hesap edememişlerdi. Nitekim meslektaşlarımızın dirençleriyle karşılaştılar ve yayınını kesemediler bile?

Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savundu, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermedi. Türkiye´deki tüm meslektaşlarımız adına medyamızla gurur duyuyorum. İyi ki o yayınları kesintisiz sürdürüp bu alçakça, halkını katleden darbecilerin emeline ulaşmalarına engel oldular.?

BGC Başkan Yardımcısı Fuat Kars, Genel Sayman İhsan Bölük, Yönetim Kurulu üyeleri Ruhi Berber, Necat Kırbulut, Ersin Yıldıran, Ali Atmaca, Tarık Kay, Volkan Tezcan ve Genel Sekreter Sinan Tunç´un da yer aldığı ziyarette, Bursa Gazeteciler Cemiyeti´nin kurumsal yapısını da anlatan BGC Başkan Nuri Kolaylı, ?Yaklaşık 70 yıllık geçmişi, 550 üyesi ve kendine ait Basın Kültür Sarayı ile Türkiye´nin önde gelen basın meslek kuruluşlarındanız. Sizi kendi yerimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız? dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli