Bursa`da Uğur Mumcu`ya anma

Bursa`da Uğur Mumcu`ya anma

Bursa Gazeteciler Cemiyeti-Çağdaş Gazeteciler Derneği ``Tüm yurttaşlarımızı UĞUR MUMCU'YU ANMA” yürüyüşümüze katılmaya çağırıyoruz.``





Gazeteci, hukukçu ve Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli aydınlardan birisi olan Uğur Mumcu`nun katledilişinin üzerinden tam 20 yıl geçti.

Evinin önünde düzenlenen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Mumcu için, her yıl alanlara çıktık, eli kanlı katillerin bulunması gerektiğini haykırdık. Ancak ne acıdır ki, Mumcu ve daha onlarca aydınımızı aramızdan alan katiller ve arkalarındaki karanlık güçler ortaya çıkarılamadı ya da çıkarılmadı.

Toplumsal vicdanı ve adaleti ayaklar altına alan bu gelişmeleri protesto etmek ve gerçeğin ortaya çıkarılmasından, adaletten ve demokratik bir Türkiye'de yaşama isteğimizden asla vazgeçmediğimizi ve vazgeçmeyeceğimizi haykırmak üzere yine alanlarda olacağız.

Özgür ve demokratik bir ülkede yaşamamız için emek harcayan ve bu uğurda can veren aydınlarımızla gurur duyduğumuzu haykırmak için 24 Ocak 2013 Perşembe günü Setbaşı Mahfel önünde saat 12.00'de toplanacağız. Setbaşı`ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek ve hep bir ağızdan demokrasiye ve ülkemizin aydınlık geleceğine sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz.

Tüm yurttaşlarımızı UĞUR MUMCU'YU ANMA” yürüyüşümüze
katılmaya çağırıyoruz.


Bursa Gazeteciler Cemiyeti Çağdaş Gazeteciler Derneği



Bursa Şubesi





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı