Bursa’ya 11 yıldır gelemeyen tren Bandırma’ya da çok zor gidecek!

Bursa’ya 11 yıldır gelemeyen tren Bandırma’ya da çok zor gidecek!

Bursa Medyasının önemli kalemi Ahmet Emin Yılmaz yazdı. "Bursa’ya 11 yıldır gelemeyen tren Bandırma’ya da çok zor gidecek!"

23 Aralık 2012’de Geçit’ten Balat’a girişteki temel atma törenin izlerken, yüksek hızlı trenle 2016 yılından itibaren yolculuk yapabilecektik.

Ne var ki…

Önce yüksek hızlı trenden Yüksek Standartlı Demiryolu adıyla hızlı trene dönüldü. Hedef tarihler hep ötelendi.

En son…

16 Temmuz 2022’de Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı T4 Tüneli Işık Görme Töreni’nden 2023’te hızlı trene binme heyecanı doğdu.

Bu sütunların okurları anımsar…


 

1991’de fizibilite çalışmalarına başlandığından beri demiryolu gelişmelerini yakından izlemeye çalışan yerel gazeteci olarak, “2030’a razıyız” izlenimimizi her defasında dile getirdik, bunu geçen yıl da tekrarladık.

Nitekim…

Ocak ayında Ulaştırma Bakanlığı’nın açıkladığı 2023 Programı’nda bizim trenin bitiş hedefi 2025 yılı olarak yer alınca, umutlarla gerçeklerin farklı olduğunu bir kez daha gördük.

Yine de…

Bilecik-Yenişehir arasının çok hızlı gittiğini ve Bursa-Yenişehir arası açık arazide ray serme aşamasına az kaldığını duyuyoruz.

Bunları elbette sevindirici haberler elbette, Fakat, Bursa’ya 11 yıldır gelemeyen hızlı trenin, Bandırma’ya da çok zor gideceği ortaya çıktı.

Çünkü…

Kamulaştırma aşamasındaki Bursa-Karacabey-Bandırma Hattı için geçen hafta iki kritik gelişme yaşandı.

Birincisi…

Bandırma Hattı müşavirlik ihalesine itirazda Kamu İhale Kurumu tarafından “düzeltici işlem belirlenmesi” kararı alındı.

Bu da…

İlki iptal edilen, 2 yıldır da sonuçlandırılamayan müşavirlik ihalesinde tüm değerlendirmelerin ve puanlamaların yeniden yapılacağı anlamına geliyor.

İkincisi…

Yine Bandırma Hattı’nda İdare’ye yardımcı olacak ekip oluşturulması için Proje Uygulama Birimi Danışmanlık İhalesi’ne çıkılmıştı. İtirazları haklı bulan KİK o danışmanlık ihalesini de iptal etti.

Şimdi…

Bursa-Karacabey-Bandırma hattında her şey sil baştan hazırlanacak.

Bizler de beklemeye devam edeceğiz.

Hızlı trenin yolculuk süresi hesabında hata var

Bursa’dan… Hızlı trenle Ankara ve İstanbul’a 2 saat 15 dakikada gidilebileceği açıklandı. 1 saatte ulaşılan İstanbul için cazip olmasa da Ankara için çok cazip.

Ne var ki…

Ankara’dan Bilecik’e yüksek hızlı tren 2 saatte gelirken, hızı düşük trenin toplam 106 kilometrelik iki istasyonlu Osmaneli-Yenişehir-Bursa hattını 15 dakikada geçebilme şansı yok.

O bakımdan, açıklanan yolculuk süreleri hatalı gözüküyor.

AYGM Genel Müdürü geldi, metro inşaatını inceleyip uyardı: Hızlanın

Cumartesi günü… Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr

Yalçın Eyigün sürpriz programla Bursa’ya geldi.

Önce…

Bursaray’ı son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro projesi şantiye ziyareti yaptı ve müteahhit firma temsilcilerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bu görüşmede…

Özellikle işin yavaş gitmesi ve Geçit’te hedeflenen sürelerin tutturulamaması üzerinde duran Dr. Eyigün, kulağımıza gelenlere göre çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Gerçekten de…

Geçit’te çalışmalar bir türlü ilerlemediği için bazı esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı, bir çoğu da batma riski yaşadığı için AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün çalışmanın hızlandırılmasını istedi.

Dr. Eyigün metro incelemelerinden sonra hızlı tren şantiyesine geçti ve sorun yaşanan noktalar hakkında bilgi aldı.

Geçit’te müteahhit ağırlığı beton işlere verdi

Geçit’te… Metro çalışmasında Mudanya yönünde altyapı deplasesinin yılsonu tamamlanması, yolun iki yönünün mart sonunda açılması planlanıyordu.

Fakat…

Mart ortasında Bursa yönüne geçilebildi. 10 fore kazık makinasına karşın, metro duvarını güçlendirme amaçlı fore kazıklara beton dökülmesi bir türlü tamamlanamadı.

Müteahhit beton işlere ağırlık verirken, bu hafta altyapı deplasesi aşamasına nisan sonu gelinebildi.

Seçime 13 gün kaldı, Gürkan tempoyu arttırdı: Her program nokta mitingi

Artık… Seçim geri sayımında son 13 güne girdik. AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da tempoyu arttırdı.

Öyle ki…

  1. Bölge’de Efkan Ala ve 2. Bölge’de Mustafa Varank’la sahaya ağırlık koyan AK Parti kalan sürede Gürkan’ın planlamasıyla her programı nokta mitingine dönüştürdü.

Bu da…

Öncelikle AK Parti teşkilatlarını durgunluktan çıkarıp hareketlendirirken, yerel ve genel iktidar olmanın avantajını da ortaya çıkardı.

İzlediğimiz kadarıyla…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan merkezde ve ilçelerde gece-gündüz düzenlenen nokta mitinglerde AK Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatıyor ve “Bursa’da izimiz var” mesajı veriyor.

Açıkçası…

Bursa’da seçim süreci başındaki görüntünün değişmesinde ve AK Parti’nin kendini hissettirmesinde Gürkan’ın planlama titizliği ve teşkilatları motive etme farkı kendini belli ediyor.

Zirvenin gölgesindeki Pınarcık’a TOGG’u götürdü

Uludağ’ın… Görkemli zirvesinin hemen altında bir dağ köyü. Keles’in Pınarcık Köyü, içe dönük yaşamında AK Parti Bursa 2. Bölge 1. Sıra Adayı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank’ı ağırladı.

Seçildikten sonra bir daha gider mi bilemeyiz, ama Varank bu şirin dağ köyüne TOGG otomobiliyle gitti.

Her yerde olduğu gibi…

Pınarcıklılar da köyün küçük meydanında TOGG’a büyük ilgi gösterdiler.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı