Buruk veda

Buruk veda

Koçyiğit, Facebook`tan açıklama yaptı.

AÇIKLAMA

Değerli dostlarım, emektar basın mensubu arkadaşlarım, bana destek veren tüm hemşerilerim,

Dünden bu yana basında ve sanal ortamlarda yayınlanan istifa haberleri, çok üzülerek söylüyorum ki doğrudur. Belediye Meclis üyeliği aday adaylığından, İl genel meclisi üyeliğinden ve partimden istifa etme kararı vermiş ve uygulamış bulunmaktayım. Dilekçemi Balıkesir İl Örgütü sekreterliğine elden teslim ettim.

Bu haberin duyulmasından sonra pek çok söylentiler yayılmaya başladığını öğrendim, öncelikle şunu söylemeliyim ki istifa nedenim adaylık veya sıralama ile ilgili bir husus asla ve katiyen değildir.

Bu kararı almamdaki temel neden 10 yıllık İl Genel Meclisi ve Tarım komisyonu üyeliğim ve 22 yıllık parti geçmişim süresince yaşamadığım bir üzüntü içinde bulunmamdır, bu üzüntünün nedeni de son zamanda karşılaştığım tavır ve davranışlardır.

Hiçbir şekilde bir görev talebim, görüşmem beklentim olmamıştır. Sade bir partili olarak doğal haklarım dışında da hiçbir talebim olmamıştır. Bu davranışımın böyle bir amaçla yapıldığını söyleyenler bilinçli olarak yalan haber yaymaktadırlar. 

Öte yandan başka bir partide görev yapacağım yolunda söylentiler de yayılmaktadır. Diğer partilerden şahsıma ilgi ve alakanın geldiği doğrudur ancak böyle bir düşüncem şu anda yoktur. Bu şekilde yayılan haberler de tamamen asılsızdır.

Ben asla kendi çıkarlarım doğrultusunda siyaset yapmadım ve gerek maddi gerek manevi hep kendimden, ailemden verdim. Bu şekilde düşünmeyen yerleşik anlayışın başladığı nokta “köyüme dönme” kararımı verdiğim noktadır. 

Artık aktif siyasetten çekilme kararı almış bulunmaktayım. Bu süre içinde kendi işlerime ve aileme zaman ayıracağım. Tertemiz geldim ve 10 yıldır zor kademelerde görev yapmama rağmen tek leke almadan köyüme, halkımın arasına dönüyorum.

Bu konuda karşılıklı diyolağa girmeyeceğimi ve devam eden arkadaşlarıma başarılar dilediğimi belirtiyorum. Her ne zaman bir hemşerim bir dostum yardıma ihtiyaç duyarsa her zaman elimdeki imkanlarla yanlarında olmaya devam edeceğimi bilmelerini isterim.

Ben emeklerimin karşılığını gördüm, görmedim bu benim iç meselemdir. Kimseye şahsi bir kırgınlığım yoktur. Bu kararımın en demokratik hakkım olduğunu düşünüyorum, bana güvenen dostlarıma destekleri için teşekkür ediyorum. 

Bu kararımın ve tespitlerimin doğru olup olmadığını zaman gösterecektir. 

İsmet KOÇYİĞİT



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı