Bütünşehir tasarısı, Bütün Belediye başkanlarını Ankara`ya topladı.

Bütünşehir tasarısı, Bütün Belediye başkanlarını Ankara`ya topladı.

TBMM Koridorlarını istila eden kapatılacak yüzlerce Belediye`nin Belediye Başkanları son kozlarını oynuyor.



AKP hükümetinin hazırladığı Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanmasına az bir zaman kala tasarıya göre mahalle statüsüne dönüştürülecek beldelerin belediye başkanları görüşlerini belirtmek için TBMM'de bir dizi ziyaretlerde bulundular.


CHP Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş'ü ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Altınova CHP Belde Başkanı Mesut Bilgili, Belediye Meclis Üyeleri Hayriünlüer, Göksel Boz, Süleyman Bağlazon, Belde Yönetim Kurulu üyleri Yusuf Koral, Kenan Ak, ADD Başkanı Celal Dinçer, Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocabıyık, DP Belde Başkanı Mehmet İğneliler, İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Hasan Uslu, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Ilıca Belediye Başkanı Mustafa Tepeli konuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldılar.

İlçe olma beklentisi olan Altınova heyeti, ziyarette bulundukları Milletvekili Akova'ya AKP'li parti üst düzey yöneticilerinden ve milletvekillerinden ilçe olmak için söz aldıklarını, bu konuda kendilerine bilgi verildiğini ifade ederek, tasarının açıklamasından sonra hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

Milletvekili Havutça, bugün TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak tasarı ile ilgili CHP'nin Yerel Yönetimler Üst Komisyon'un tasarı üzerinde ayrıntıları ile çalıştıklarını söyledi. Halktan tasarıya gelen tepkiler olduğunu belirten Havutça, Kaldırılan tüzelkişilikler için yerel halka danışılmamıştır. Halkı yaşamsal öneme sahip bir konuda bilgilendirmeyen AKP hükümeti yerel referandum yapma gereği duymamış, ilgili tüzelkişilik temsilcilerinden görüş almamıştır. CHP olarak Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olmasına karşı değiliz. Beldeleri kapatmadan, köyleri kapatmadan da Balıkesir büyükşehir belediyesi olabilir” dedi.

Bu arada, CHP büyükşehir belediyesi tasarısı ile kapanacak beldelerin başkanları ile yarın bir toplantı yapacak.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli