Büyük Şehir kavgası büyüdü

Büyük Şehir kavgası büyüdü

Balıkesir Ticaret odası Başkanı Mahmut Yavuz, milletvekili Öztaylan`a fena çattı




Balıkesir AYNA Gazetesinden Alıntıdır...


Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir'in bazı ilçelerinin süre gelen il olma çabalarının yersiz ve gereksiz olduğunu belirtirken Milletvekili Cemal Öztaylan'ın da Bandırma'nın il olması için mecliste imza topladığını iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir'in 1926 yılından bu yana Türk Milletinin kurtuluşu yönünde Kuva-i Milliyeyi ateşleyip bayrak adamlar çıkarmış, Lisesindeki öğrencilerini Milletin kurtuluşu için Çanakkaleye şehit olmak üzere göndermiş bir il olduğunu tarihinin ise M.Ö. 8000-3000 yılları arasına dayandığını belirtti.

Balıkesir adından ve Balıkesirli olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Yavuz, şehrin 1923 yılında Karesi Beyliği'nden sonra Karesi ili adını aldığını ardından da 1926 yılında da Balıkesir isminin verildiğini ifade etti.

Bir yeri sahibi olmadan yönetmek istiyorsan böl, parçala, küçült”
Balıkesir'in ekonomik olarak büyümesi için Ticaret Odası olarak büyük çaba sarfettiklerinin altını çizen Mahmut Yavuz, Balıkesir'de ilçelerin il yapılma çabasıyla siyasilerce bölünmeye çalışıldığını ima ederek Güçlü olmak istiyorsan birleş, büyü. Bir yeri sahibi olmadan yönetmek istiyorsan böl, parçala, küçült” dedi. Ülkemiz  de büyümenin ve bölgeselleşmenin öneminin kavrandığını söyleyen Başkan Yavuz , Ticaret Odası olarak  bizde yıllardır bölgenin entegre olması, bütün olması, güçlü olması adına gayret göstermekteyiz” dedi.

‘Balıkesir' kelimesinden rahatsızlık duyanlar var
Yazılı açıklamasında isim vermeden Milletvekili Cemal Öztaylan'ı eleştiren BTO Başkanı Yavuz, şu ifadelere yer verdi
Aslında üzüldüğümüz ama bugüne kadar pek dillendirmediğimiz bir husus. Ünvanının başında Balıkesir kelimesini taşıyan bazı Sayın Milletvekilllerimizin kendilerini ilçelerinin adını ünvanlarının önüne koyarak anmalarıdır. İşte bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Rahatsızlık duyulan Balıkesir” kelimesi midir?
Balıkesir'in büyükşehir olma durumu ortaya çıktı. Ve hemen çeşitli yerlerden istemeyiz sesleri yükseldi? Neden? Nedir İstenmeyen? Balıkesir'in güçlenmesi mi? Yerel Gücün kaybedilme korkusu mu? Lakin günümüzde küçük olana güç yok. Para, İstihdam, üretim, güç birlik olanda, bir olandadır.

Bugünlerde de bir Balıkesir Milletvekilimiz; Mecliste Bandırma İl olsun diye imza toplamaya başlamıştır. Yani bizim anladığımız, Balıkesir Milletvekili Balıkesir küçülsün diye çaba göstermektedir. Hiç kusura bakmayın; Biz Balıkesir'in büyükşehir, güçlü şehir olmasını istiyoruz. Bölünmeyi, küçülmeyi istemiyoruz. Bu tür hareketlerin ünvanının önünde Balıkesir kelimesi olan Sayın Milletvekilimizden gelmesini de doğru bulmuyoruz.”


Zafer10.5
18.06.2012 08:31:09
Biz balıkESİR i istemiyoruz siz bunu hala anlayamıyormusunuz. Büyüyeceksen BANDIRMA sız büyüyeceksin. İsmini önüne balıkESİR değil BANDIRMA millet vekili koyan tüm vekilleri anlından öpüyoruz.

mustafa yamaner
18.06.2012 22:08:47
Balıkesir BüyükŞehir olsun ,fakat 40 ilden bütün kriterler bakımından büyük olan Güney Marmaranın en büyük limanına sahip bandırma il olsun Milletvekilleri el ele verip bandırmayı il yaptırsın balıkesisrinde önü açılsın.Bandırmanında bir Valisi olsun

fikri
19.06.2012 07:57:28
Bu adam ile öztaylanın anlaşarak mecliste imza toplanıyor balonunu uçurmadığını nerden bilelim balkes oda başkanı hükümetin vekilini eleştirecek odanın genel başkanı bile hizaya çekilmişken oda başkanı böyle konuşamaz bu işte bir bit yeniği var balkes büyük şehir olurken öztaylan işte ben elimden geleni yaptım diyerek pirim kazanması var şimdi buna öztaylan cevap verir gelsin pirimler

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı