Büyükşehir, Bandırma’da engelleri aşıyor

Büyükşehir, Bandırma’da engelleri aşıyor

140 öğrencisinin her birine özel program oluşturan merkez, ulaşım da dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi; özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarını artırabilmek için faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 140 öğrencisinin her birine özel program oluşturan merkez, ulaşım da dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Göreve geldiği günden bu yana “Engelsiz Şehir Balıkesir”ilkesi doğrultusunda çalışmalarına yön veren ve bu konuda önemli birçok projeyi hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehri özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek konuma getiriyor. Özel gereksinimli bireylerin eğitimlerine katkı sunacak ve sosyal hayata katılımlarını artıracak hizmetlere büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kurulan Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde öğrenme güçlüğü yaşayan her yaştan bireye, eğitimler vermeye devam ediyor. 


HER YAŞTAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYE HİZMET VERİLİYOR
Her geçen gün eğitim kalitesini artıran Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 140 öğrenciye; temel bireysel gelişim, gündelik yaşamlarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları bilgiler ile spor ve sanat dersleri veriliyor. Hafta içi saat: 8.30-17.30 arasında faaliyette olan Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; down sendromlu, otizmli, serebral palsi gibi engel grubunda yer alan tüm bireylere, yaşı ve seviyesine uygun olarak oluşturulan programlarda ihtiyacına yönelik derslerde eğitim imkânı sunuluyor. 


YAŞA VE İHTİYACA ÖZEL DERS İÇERİKLERİ
Çocuk Gelişimi, Rehberlik, Okul Öncesi, Beden Eğitimi ve Resim branşlarında eğitim veren 10 öğretmeniyle her öğrenciye; 2 bireysel, 1 spor ve 1 resim olmak üzere haftada 4 saat eğitim veriliyor. Büyük yaş öğrencilerine; öz bakım ve günlük yaşam becerileri dersi verilen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeküçük yaş öğrencilerine konuşma, kaynaştırmaya hazırlık ve bilişsel anlamda çalışmalar gerçekleştiriliyor.


A’DAN Z’YE HER HİZMET ÜCRETSİZ
Öğrencileri evlerinden alıp, dersleri bittiğinde tekrar evine kadar götüren servis imkânının da sunulduğu Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tüm hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeözel gereksinimli bireylerin sosyal hayata kazandırılmasının yanı sıra; ailelerine de sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor, grup dersleri de veriliyor. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çocukları eğitim alan veliler, ilçede böyle bir kurumun olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek eğitimleri devam ettiren Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı