Büyükşehir, dinledi!...

Büyükşehir, dinledi!...

Mahalleye dönüşen muhtarlar beklentileri sıraladı, Büyükşehir Belediye Başkanı not aldı. Çözüm sözü verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Genel Sekreter A. Osman Sali, daire müdürleri ile birlikte Bandırma’ya geldi.

Başkan Uğur ilçeleri kapsayan beklentilerin masaya yatırılmasını ve köyden mahalleye dönüşen muhtarların beklentilerini dinlediği genişletilmiş toplantı Bandırma Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Köy ve Mahalle muhtarları yanı sıra Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunduğu Büyükşehir Bandırma divanında Köyden Mahalle olan Muhtarlıkların öncelikli beklentilerinin Yol, Su ve hizmetli olduğu gözlendi.

Beklentilerini sıralayan muhtarların tümü şebeke sularının yetersiz ve arıtmasız olduğu için içilemez raporlu olduğuna dikkat çekildi.

Buna paralel olarak bazı muhtarlar şebeke suyu depolarının bakımını, kimileri derin kuyu ve pompa bakımı, kimi ise Elektrik borçlarından yakındı.

Muhtarlar Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’a 2. Olarak köy yollarının bakımsızlıktan kimsenin köylere gidip gelmek istemediğini ifade ettiler.

Köylerin ilk üç içindeki diğer beklentilerinin ise Köy kâhyası olarak nitelendirilen, köyün her türlü işini gören bir hizmetli atamasının yapılması oldu.

Bandırma Köy Mahallesi muhtarları bu üç ana gündem başlıklı ortak talepleri dışında göletlerin kullanımı, köylerde çocuk parkı, sosyal alanlar, Camilerin bakımı ve elektrik bedellerinin ödenmesi, İlaçlama için kullanılacak yüksek kapasiteli su havuzları yapılması, Eksik olan kanalizasyonlar, Çöp konteynırların arttırılması ve çöplerin haftada üç gün alınması, Mezarlıkların temizlenmesi, Ulaşım ve eksik olan köy içi parke döşemelerinin yapılması talebinde bulunuldu.

Muhtarların beklentileri ardından söz alan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yeni yapılanma ile birlikte bazı dairelerin Büyükşehir’e geçmesinden kaynaklanan olumsuzluklar ve beklentilerini anlattı.

Mirza, bazı araçların Büyükşehir’e çekilmesinin kent yaşamında aksamaya neden olduğunu, Örneğin kabristana cenaze cemaatı taşıyan otobüslerin, Belirli hizmetlerde kullanılması zaruri olan İtfaiyenin, Otogarın, Mezbahanın ve Sebze halinin mahalden yönetilmesinin aksaklıkların giderilmesi noktasında önem arz ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise yeni hazırlanan 1/1000 lik planlarda Körfez bölgesinin turizm, Bandırma Bölgesinin ise sanayi yatırımı alnı seçildiğini, bu anlamda Edincik bölgesinde 10 milyar Eroluk devasa yatırımların bölgeye önemli hareketlilik getireceğini, bu noktada çevresel endişelerin yersiz olduğunu vurgulayarak, yeni çevre kanunu ile çevreyi tehdit edecek hiçbir yaptırıma izin verilmeyeceğini söyledi.

Uğur, müdürlerine dönerek özellikle su beklentisi olan köylerin beklentisinin karşılanması için genel bir proje hazırlanmasını, bozuk ve yeniden yapılacak yollar için 5 bin km Asfalt yol programlarının bulunduğunu vurgulayarak ilçe belediyelerinde kendilerine 700 milyon ’un üzerinde borç devir olduğunu ve bu borçları öderken su sayaçlarının okunmasına da başlanacağını söyledi.

Uğur, suyu yetişmeyen köyler içinde, ‘’Sayaçlar okunursa su yeter.’’ Dedi.

 

 

 

 

 



Fikri
11.07.2014 10:27:42
Hali hazırda bölgeyi zehirleyen bağ-faş fabrikasının ek binasını halkın olumsuz anketine rağmen yapmasına izin veren zihniyete, (Edincikliler rahat olsun çevreye zararı olmayan fabrikaya müsaade etmiyeceğiz)sözüne nasıl inanalım...

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli