Büyükşehir tomurcuklandı

Büyükşehir tomurcuklandı

İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı yapıldı.



İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türk Belediyeler Birliği'nin Pamukçu Asya Termal Otel`de düzenlediği toplantıya Vali Ahmet TURHAN, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil SAĞLAM, Selda DURAL, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman ELBAN, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları ile davetliler katıldı. 



Vali Ahmet TURHAN, toplantının önemine değinerek, Balıkesir açısından önemli bir mevzuatın doğru anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Vali TURHAN, önemli olan bir hizmetin kimin nasıl yaptığının dışında kaliteli sunumu ve vatandaşın memnuniyetiyle alakalı olduğunu vurguladı.

``Değişime ayak uydurmak zorundayız`` diyen Vali TURHAN,  Yeni çıkmış bir yasa bu yasayı sonuçta bizler uygulayacağız. Doğru uyguladığımızda bazı eksikleri vatandaş hissetmeyecek. Biz doğru anlamaz, özümseyemezsek bütün sıkıntıyı vatandaş çekecek.``

``Balıkesir'in çok daha müreffeh kalkınmış güzel bir şehir olması için ne yapabiliriz. Bu yasa o açıdan çok önemli. Tamamen alışılmış yapılanmanın dışında bir yapılanma öngörülüyor. Bu yasayı sağlıklı uygulayıp, çok iyi yapılandırmamız lazım. Eğer biz Büyükşehir altyapısını doğru oluşturamazsak Büyükşehir uzun bir süre kendisini toparlayamaz. Halkımız da zarar görebilir. Bu yasayı herkes özümseyecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman ELBAN, 6360 sayılı yasa hakkında bilgi sunumu yaptı. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı